Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Sport în școli

Arhiva : 2014 |

100 de comune din Olt nu au săli de sport.

Joi, 10 Aprilie 2014 , ora 10.07
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

O sută de localități rurale din județul Olt nu au, la momentul actual, săli de sport pentru derularea în condiții optime a orelor de educație fizică și sport. În județul Olt, există, în prezent, 34 de săli de sport, majoritatea dintre ele fiind în orașe.


Sala de sport din Coteanca


Eelevi la ora de sport


Slatina - sala sport scoala
Stefan Protopopescu


Slatina - sala sport scoala
Stefan Protopopescu

Izbiceni - sala de sport

În mediul rural, din cele 105 comune, doar în cinci există săli de sport, în restul de 100 de comune fiind amenajate săli de clasă pentru derularea activităților sportive.

Comunele din județul Olt care au săli de sport care au săli de sport sunt Dobrun, Izbiceni, Vișina, Ghimpețeni și Movileni.

Și în municipiul Slatina sunt două unități școlare care nu au sală de sport, respectiv Școlile Vlaicu Vodă și nr. 1. De asemenea, elevii Școlii nr. 1 din Caracal fac orele de educație fizică și sport în aer liber, vara, și iarna într-un spațiu amenajat pentru astfel de activități.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Olt spun că, după terminarea cursurilor, Consiliile de Administrație ale școlilor închiriază sălile de sport pentru diferite activități, iar din fondurile rezultate din închiriere sunt achiziționate materiale didactice sau sunt întreținute spațiile respective.

Elevii Colegiului Național “Ion Minulescu” din municipiul Slatina au, de curând, unul dintre cele mai moderne terenuri de sport existente în țara noastră, la momentul actual, la un liceu. După șase ani de așteptări, elevii liceului au un teren adecvat în aer liber unde pot să-și efectueze orele de sport și nu numai. În acest interval, ei au desfășurat orele de educație fizică într-o sală de sport.
Ceea ce face unic acum terenul de sport este faptul că, deși este amenajat în aer liber, are un gazon sintetic compus din microbile din cauciuc ce imită un teren cu gazon natural.

Același proiect a prevăzut și amenajarea unei instalații nocturne, dar și alei, platforme pietonale și tribune pentru spectatori. Suma alocată finalizării investiției se ridică la 1 milion de lei și a fost suportată integral de la bugetul local al municipiului Slatina. 

Laura Stoican, corespondent Radio România Actualități de Olt
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro