Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Sport în școli

Arhiva : 2014 |

Săli de sport în școlile din Arad.

Joi, 10 Aprilie 2014 , ora 12.55
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

Aradul are 132 de școli, iar 105 au săli de sport. Pare o statistică încurajatoare, însă 30% dintre ele sunt organizate în spații improvizate, neconforme în mare parte cu desfășurarea de activități sportive gen handbal, baschet sau tenis, spune inspectorul școlar Mariana Tocaciu.

Cele mai multe săli de sport se află în municipiul Arad și în orașele din județ. Ofensiva din ultimii ani în ceea ce privește construirea de săli de sport a dus beneficii sănătoase pentru elevi, dar și pentru comunitatea locală, care a găsit timp pentru mișcare mai mult decât o făceau înainte, precizează și inspectorul școlar Paul Barta.

Sălile de sport sunt apreciate peste tot, dar mai ales în mediul rural, unde posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt limitate. Este și cazul sălii de sport din localitatea Sagu, judetul Arad.

Liceul sportiv din Arad a primit o modernă sală de sport, dar cu dotări insuficiente, spune profesoara Emilia Mandache, director al liceului.

Inchirierea sălilor de sport și pentru alte activități se poate face în condițiile legale. Nunți, botezuri sau alte activități de acest gen organizate în astfel de locuri vor fi reglementate de către Primăria Arad. 

Ascultați REPORTAJUL AUDIO realizat de Ioan Suciu și difuzat în emisiunea "Obiectiv, România!".   

Ioan Suciu, corespondent RRA de Arad
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro