Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Facem sport?

Arhiva : 2014 |

Bistrițenii dau jos kilogramele în plus alergând prin parcuri

Marți, 22 Aprilie 2014 , ora 10.56
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

După mesele îmbelșugate de Paște, a venit vremea să dăm jos kilogramele în plus. Dacă nu aveți bani pentru plătit abonamente în săli de fitness, luați exemplu de la bistrițeni, care au început să alerge prin parcuri, pe la marginea terenurilor de sport și pe străzi mai puțin circulate.Bistrițenii spun că acesta este cel mai ieftin mod de a face mișcare. Nu ai nevoie decât de puțină voință pentru a-ți pune organismul la treabă, rezultatele fiind uimitoare.

Președintele Asociației Sportul Pentru Toți Bistrița, Sorin Costin, a declarat că Bistrița-Năsăud ar putea conduce într-un top național al județelor în care lumea pratică tot mai mult sportul de masă. „Dacă am face un clasament al interesului pentru sport, eu zic că Bistrița poate fi pe podiumul național. Să nu uităm că sunt 13 centre sportive la Bistrița. La 80.000 de locuitori e mult. Oamenii aleargă seara de plăcere, pe stadion, prin parcuri, eu zic că, pe zi ce trece, cultura mișcării prinde valențe superioare la Bistrița”, a spus Sorin Costin.

Și ministrul tineretului și sportului, Gabriela Szabo, bistrițeancă la origine, salută pofta de mișcare a bistrițenilor pe care îi dă ca exemplu peste tot. ”Sportul de masă nu necesită mari cheltuieli. Îl poți practica oriunde și în parcuri, și pe stadioane, și pe șosea. Nu necesită mulți bani. Important e să punem bazele unei educații. Dacă și mama, și tata fac sport, dacă motivează copilul să facă sport, ar fi ceva, dar avem mult de lucru la mentalități. Se pot organiza competiții pentru sportul de masă cu voluntari în fiecare săptămână, iar costurile sunt reduse”, a spus ea. 

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro