Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Facem sport?

Arhiva : 2014 |

Faceți mișcare - campanie a unui tânăr sportiv sălăjean

Marți, 22 Aprilie 2014 , ora 12.02
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

Cristian Pop vrea să îi convingă pe liceeni că obezitatea și dependența de calculator pot fi prevenite și combătute extrem de ușor - prin sport. Vă anunțam săptămâna trecută că tânărul sălăjean a devenit multiplu campion național la tracțiuni și powerlifting, după ce s-a antrenat ani de zile doar... cosind și muncind la câmp alături de părinți! Cristian Pop este din Tihău, o localitate rurală îndepărtată.

Tânărul și-a dat seama că, în pofida organismului său firav, are o putere fizică deosebită, câștigând la început toate întrecerile de forță și skandenberg, unde a participat alături de alți elevi și chiar adulți din comuna în care locuiește.

Tatăl său i-a construit cu aparatul de sudură un braț metalic angrenat de arcuri elicoidale puternice. Cristian Pop s-a antrenat, astfel, zilnic în camera sa cu acest aparat artizanal, dar și în natură, unde nu lipsea de la muncile câmpului.

Cristian Pop s-a ambiționat și mai mult după ce a văzut că tot mai mulți colegi de liceu sunt obezi, nu fac mișcare aproape de loc, iar sportul a devenit aproape inexistent într-o lume a tinerilor care își petrec aproape tot timpul cu telefonul mobil în mână și căștile în urechi.

Sătul să vadă tineri deformați de kilogramele în plus, Cristian a luat decizia de a merge din școală în școală, de a intra în cluburi și pe terase pentru a-i convinge pe tineri că cel mai bun medicament împotriva obezității este mișcarea.

Așa că tânărul a inițiat o adevărată campanie prin care îi indeamnă pe tinerii din cartierele Zalăului să se întreacă în tracțiuni și skandenberg, dar și să alerge pe trotuar când merg la plimbare.

Tânarul campion s-a lovit deja de refuzul celor mai mulți tineri de a face miscare, motiv pentru care a apelat si la altfel de tactică. Cristi încearcă să-i convingă pe adolescenți că a fi la modă nu înseamnă să ai mașină scumpă sau telefon mobil performant, ci în primul rând un corp tonifiat pe care tricoul sau cămașa să stea perfect, pe un corp tras prin inel.

Adrian Lungu, corespondent RRA în Sălaj.
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro