Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Facem sport?

Arhiva : 2014 |

Pasiunea lor: merg pe jos sute de kilometri!

Luni, 2 Iunie 2014 , ora 11.51
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 2 iunie 2014, ora 14:15) - Doi gălățeni au plecat, astăzi, în vacanță spre localitatea Lepșa, județul Vrancea (170 de km.), mergând... pe jos.  Daniel Furcilă și Cătălin Margine sunt economiști, au familii și copii, dar își găsesc timp pentru a se dedica unui hobby mai puțin obișnuit: să plece în concedii parcurgând pe jos distanța până la destinație. 

Daniel și Cătălin nu sunt la prima încercare de acest gen: anul trecut, cei doi și-au pus în minte – și au reușit! – să meargă pe jos, până la Constanța. “La un moment dat, în drum spre mare, doi bătrâni stând la poartă într-un sat ne-au întrebat de unde venim și unde metrgem.  Le-am spus că de la Galați spre Constanța, iar ne-au răspuns - Doamne, voi nu sunteți sănătoși, nu țineți la picioarele voastre deloc!?”, povestește, amuzat, Cătălin Margine.

Daniel Furcilă și Cătălin Margine sunt prieteni, au aceeași vârstă - 36 de ani, sunt familiști cu copii și sunt economiști la Direcția Județeană de Finanțe Galați. Printre obligațiile de la muncă și responsabilitățile familiale, cei doi și-au găsit timp și pentru pasiunea lor: mersul pe jos pe sute de kilometri! 

De această dată, pentru parcurgerea celor 170 de km. până la Lepșa, în Vrancea, cei doi au câte un buget de 350 de lei și un rucsac a câte 12 kg, care conține strictul necesar – schimburi, obiecte de igienă și câteva batoane energizante. Conform planului, până joi, când anticipează că vor ajunge la Lepșa, cei doi prieteni vor parcurge cam 40 de km. pe zi, cu opriri la Hanul Conachi, Focșani și Vidra.

Cristian Furcilă spune că ideea de a parcurge pe jos distanțe atât de mari a venit mai degrabă ca o necesitate: “Stând tot timpul la birou, eram sedentar, am luat mult în greutate și mă simțeam rău. Aveam probleme cu inima, cu glanda tiroidă… Colegiul meu Cătălin - cu care sunt prieten încă din școala generală, am făcut liceul împreună și acum lucrăm împreună - mi-a spus să începem să mergem pe jos, la început pe Faleză. Vreau să vă spun că după un an nu doar că am dat jos vreo 20 de kg, dar mă simt minunat – nu mai am nici o problemă de sănătate, nici măcar nu mai răcesc!”, spune Cristian.

Acum, cei doi fac acest tip de sport doar de plăcere. “Descoperim lucruri noi, cunoaștem foarte mulți oameni, vedem foarte multe locuri frumoase pe care nu le vezi din mașină sau din tren. Am vrut să demonstrăm că se poate, că putem să ne “rupem” de birou, de viața sedentară. Cel mai mare avantaj este că am renunțat să mai fim dependenți de mașină sau mijloacele de transport în comun. Dacă acum îmi spune soția să merg la supermakert și el se află la o distanță de 3km, e ok, mă duc. Înainte nu m-aș fi mișcat fără mașină!”, povestește Daniel Furcilă.

Drum bun!

Maria Măndiță, corespondent RRA de Galați.
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro