Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Sport în școli

Arhiva : 2014 |

Șahul (sportul minții), introdus în școli

Marți, 9 Septembrie 2014 , ora 10.48
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

De la 15 septembrie, șahul ar trebui introdus în școlile din România ca materie opțională, însă nu există profesori specializați pentru așa ceva. De ce?

Mai întâi pentru că instructorii care activează în cluburi private și care transformă copiii în campioni la șah nu au certificatul psiho-pedagogic necesar pentru a preda. Apoi, profesorii din școli, care au astfel de certificate, nu știu șah sau știu doar... să mute piesele pe tabla de șah!

Pentru predarea șahului în școli, un ordin al ministrului Educației recomandă inspectoratelor școlare ca, în colaborare cu casele corpului didactic, să organizeze cursuri de instruire a profesorilor în șah. Instructorii de șah de la cluburile de profil din județe ar fi urmat să țină câteva cursuri de instruire a profesorilor în ABC-ul șahului, pentru ca aceștia, la rândul lor, să îl poată preda elevilor.

Însă, la Galați, astfel de cursuri nu s-au organizat, motiv pentru care fiecare profesor va preda șahul după cât știe! În plus, inspectorii de șah spun că astfel de cursuri de instruire a profesorilor nu ar putea să-i transforme pe aceștia din amatori în profesioniști, gata să predea teoria șahului elevilor.

Maria Măndiță, corespondent RRA de Galați.
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro