Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Atitudine eco

Arhiva : 2014 |

Plămânul Brașovului - aria protejată Tâmpa

Vineri, 12 Septembrie 2014 , ora 15.13
 
Promovarea biodiversității muntelui Tâmpa - este scopul proiectul prin care timp de un an au avut loc diferite acțiuni de ecologizare și campanii de informare și de protejare a muntelui, în care au fost implicați elevii de la școlile și liceele din Brașov.
De asemenea, pe muntele Tâmpa au fost dezgropate vechile ziduri ale cetății medievale Brașovia, iar turiștii au fost informați cu privire la istoria așezării de pe muntele Tâmpa.
Vineri, 12 septembrie, a avut loc a acțiune tematică în care specialistul în biodiversitate Ana Lazăr a explicat importanța muntelui Tâmpa în arealul orașului Brașov. Muntele Tâmpa este o arie naturală cu o diversitate floristică și faunistică ridicată. Sunt cinci tipuri de habitate naturale de interes comunitar: păduri medio-europene de fag, paduri dacice de fag, paduri de fag de tip Luzulo-Fagetum, păduri de Tilio-acerion și tufișuri subcontintentale peri-panonice.
Vinerea viitoare, 19 septembrie, finalizarea proiectului va fi marcată de mai multe evenimente organizate în Piața Sfatului din Brașov și pe muntele Tâmpa.
”Zilele ariei protejate muntele Tâmpa” este un proiect al Agenției Metropolitane Brașov și al Fundației pentru Pateneriat. 
Mădălin Iacob, corespondent RRA de Brașov
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro