Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Evenimente

Arhiva : 2012 | 2011 | 2010 |

"EcoMarathon"- Moieciu de Sus

Vineri, 20 Aprilie 2012 , ora 19.09
 

Concursul de Alergare Montana „EcoMarathon” va avea loc in data de 5 mai 2012 și, începând din acest an, proba de maraton face parte din circuitul international Valetudo-Mountain Running International Cup.

Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus-jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi si Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte;

EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.

Participantii care vor termina cursa de marathon vor primi un punct de calificare pentru Ultra Trail du Mont Blanc 2013 (UTMB). Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.


EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.


EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus. Copii se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor: EcoKids.

Preluarea numarului de concurs si validarea inscrierii se va putea face pe baza unui act de identitate, vineri 4 Mai si sambata dimineata in centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura). Fiecare participant va semna o declaratie de responsabilitate (detalii pe www.ecomarathon.ro)

Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: Satul Moieciu de Sus, Cheile Gradistei, Satul Fundata, peisajele catre masivul Piatra Craiului, Bucegi si Leaota, valea Popii, Poiana Gutanu, Varful Bisericuta.

La competiție s-au inscris concurenti din 19 tari: Algeria, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Romania, Ungaria, Olanda, Suedia, UK, USA.


Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro