Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Evenimente

Arhiva : 2012 | 2011 | 2010 |

Plantează fapte bune alături de Mișcarea de Sănătate!

Duminică, 29 Aprilie 2012 , ora 17.53
 

Zeci de tineri voluntari de la diverse companii din capitală sau simpatizanți ai unor organizații ecologiste, alături de localnici argeșeni, au plantat sâmbătă o perdea de protecție vegetală de puieți de gorun în localitatea Tigveni, în apropiere de DN 73C.

În locul în care în 1974 se filmau secvențe din filmul Păcală, în locul în care din 2005 și 2006 terenul aluneca peste drumul național. "Plantăm fapte bune în România" a plantat 1.700 de puieți de gorun care să ajute la fixarea solului și păstrarea liniilor de comunicație ale acestei localități cu exteriorul. În prezent, doar 26,76% din suprafața țării este acoperită cu păduri, în vreme ce media europeană este de 29.3%. În plus, conform datelor Ministerului Mediului, anual se reduc aproximativ 127.601 hectare prin tăieri rase și răriri ilegale.

Inițiativa "Plantăm fapte bune în România" și-a propus ca pe o perioadă de 5-7 ani să planteze 300 de ha de pădure, să realizeze o hartă a zonelor despădurite și să demareze o amplă campanie de conștientizare în rândul publicului larg cu privire la modalitatile de creștere, conservare și protejare a pădurilor. Harta va fi un inventar virtual (în regim "open source") al zonelor despădurite din România, o premieră de acest gen din țara noastră, care își propune oferirea unei imagini de ansamblu a tăierilor din păduri.

Promovată editorial de principalele emisiuni de prime-time ale postului public de radio, "Mișcarea de Sănătate" este o campanie națională care îi îndeamnă pe ascultători la activități în aer liber, promovând în egală măsură o viață sănătoasă, turismul și ecologia, pe tot parcursul anului.

Evenimentul a fost susținut de Asociația EcoAssist, Asociația GEEA, Romaqua Group, Editura Litera, Asociația Apicolă Valea Prahovei și Fabrica de Magiun Topoloveni.

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro