Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Deschidere de stagiune

Vineri, 8 Octombrie 2010
 

Chopin in interpretarea Luizei Borac -  in deschiderea stagiunii Orchestrei Nationale Radio

"Cea mai adanca simtire, tehnica maiastra, forma si expresie... asa cum si-ar fi cantat chiar Chopin muzica" - interpretarea Luizei Borac asa cum a fost descrisa de catre revista "Viena Chopin Blätter" - aceasta este surpriza de care publicul se va putea bucura vineri, 8 octombrie, la deschiderea Stagiunii de Concerte a Orchestrei Nationale Radio. Concertul va avea loc la Sala Radio, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Publicul va putea asculta Clocks III de Doina Rotaru, dedicata lui Horia Andreescu, in prima auditie. Programul serii mai include Andante spianato si Marea poloneza, op.22 si Variatiuni pe tema Là ci darem la mano, op.2 de Frédéric Chopin si Simfonia a V-a in mi minor, op.64 de P. I. Ceaikovski.

Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Luiza Borac si-a continuat studiile de pian la Conservatorul din Hanovra cu prof. Karl-Heinz Kammerling (devenind apoi asistenta sa) si in cadrul unor programe de master in scoli de prestigiu precum Juilliard din New York si Mozarteum din Salzburg.

Este laureata a peste 30 de competitii nationale si internationale, dintre care concursurile "Viotti" (Valsesia), "Mendelssohn" (Berlin), "Gina Bachauer", "Debut la Carnegie Hall" din Statele Unite. Un succes deosebit l-a repurtat la Concursurile Internationale de la Glasgow si Oslo, unde a castigat Premiul I, premiul special al juriului si premiul publicului.

Luiza Borac este detinatoarea unei remarcabile discografii, dintre cele 14 albume ale solistei, unul fiind dedicat lui Chopin si purtand titlul Chopin - Études & Six Polish Songs.

Horia Andreescu, dirijor permanent al Filarmonicii "George Enescu", fondator al Orchestrei de Camera "Virtuozii din Bucuresti", dr. profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti, a fost distins cu numeroase premii si distinctii nationale, in tara si la Copenhaga, Geneva si Berlin.

A colaborat cu orchestre precum Gewandhaus Leipzig, Staatskapelle Berlin, Orchestra Simfonica din Viena, Orchestrele Radio din Berlin si din Viena, BBC Scottish, Orchestra Simfonica din Ierusalim, Orchestrele Radio din Leipzig, Hamburg, Madrid, Copenhaga, Katovice, cele trei Orchestre Radio din Olanda, Filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Collegium Musicum - Copenhaga, Orchestra de Camera a Olandei, Filarmonica Regala din Londra si altele.

Inregistrarile care-i poarta numele din Arhiva Radio Romania insumeaza mai mult de 10.000 de minute de muzica.

Orchestrele si Corurile

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro