Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Conferință anuală

Vineri, 5 Noiembrie 2010
 

Societatea Geologică a României organizează la București, în zilele de 5-6 noiembrie 2010, Conferința anuală a Societății Geologice a României (SGR), care va avea loc la sediul Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 1.

Conferința este dedicată profesorului Nicolae Anastasiu, membru corespondent al Academiei Române, președinte al Societății Geologice a României în perioada 2000-2007, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Vor susține alocuțiuni academicianul Dan Rădulescu, profesorii Emil Constantinescu, ex-președinte al României, Victor Mocanu, decanul Facultății de Geologie și Geofizică al Universității din București, Gheorghe Ilinca, șeful catedrei de Mineralogie-Petrologie, Ioan Bucur, membru corespondent al Academiei Române, președintele filialei Cluj a SGR, Gabriel Ovidiu Iancu, decanul facultății de Geografie și Geologie a Universității Al. I. Cuza din Iași, lector Relu-Dumitru Roban și studentul Eugen Tudor, președintele Bucharest Student Chapter.

Participanții înscriși vor susține 46 de prezentări orale și 14 poster. Comunicările științifice se vor desfășura în trei sesiuni paralele și vor fi grupate pe următoarele domenii de specialitate:
- Mineralogie, petrologie, vulcanologie, geochimie, resurse minerale și energetice;
- Paleobiodiversitate și paleoecologie, geologie marină și sedimentologie, patrimoniu geologic și istoria geologiei;
- Hazard natural și antropic, tectonică și geologie regională, schimbări globale și impactul lor asupra mediului.

În cadrul conferinței vor fi lansate trei cărți de geologie:
- Nicolae Anastasiu - Maeștri și discipoli;
- Ovidiu Dragastan - Platforma Carbonatica Getică, Stratigrafia Jurasicului și Cretacicului inferior, Reconstituiri, Paleogeografie, Provincii și Biodiversitate;
- Glicherie Caraivan - Studiul sedimentologic al plajelor și depozitelor de șelf intern din sectorul românesc al Mării Negre între Portița și Tuzla.

În cadrul acestei manifestări vor fi prezentate două conferințe invitate: Paradigma geodiversității - demersul spre abordarea holistică a conservării și valorizării Naturii, susținută de Prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din București și Geohazard în mediul marin, susținută de dr. ing. Gheorghe Oaie, director general INCD GeoEcoMar. De asemenea, vor fi decernate premiile Societății Geologice a României pentru studenți: Premiul Dan Giușcă, Premiul Gheorghe Murgeanu și Premiul Grigore Răileanu, precum și diplome pentru activități în beneficiul SGR.

Conferința anuală a Societății Geologice a României (SGR) se va încheia în ziua de 6 octombrie cu excursia de teren în zona geoparcului Buzău.

Madalina Nailia
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro