Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Conferinta

Joi, 27 Septembrie 2012
 
A treia ediție a conferinței "Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România"
“Semințe de Viitor – Seeds for Future”, București, 25-28 septembrie 2012

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică (ANCS), Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) organizează în perioada 25-28 septembrie 2012, la București, cea de a treia ediție a conferinței "Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România".

Manifestarea este organizată sub sloganul “Semințe de Viitor – Seeds for the Future” și se înscrie în seria întâlnirilor dintre comunitatea științifică românească din țară și cea de peste hotare începută în anul 2008 și continuată în anul 2010.
Conferința se va desfășura pe durata a trei zile, iar deschiderea va avea loc marți, 25 septembrie, în cadrul unui eveniment de networking, la Universitatea Politehnica din București. Astfel, cei aproximativ 750 de participanți vor avea posibilitatea de a se întâlni într-un cadru informal pentru a se cunoaște și pentru a discuta oportunități de colaborare.

Lucrările conferinței se vor desfășura în zilele de 26 și 27 septembrie când vor avea loc 30 de Workshop-uri Exploratorii.

Acestea sunt organizate pe diverse domenii de competență și în zone de deschidere în care există potențial și expertiză românească precum: chimie, fizică, matematică, inginerie, științe socio-umane și economice, biologie, știința mediului, medicină, biotehnologii, artă și arhitectură.

Workshop-urile Exploratorii se vor desfășura în diverse locații din București, în universități, institute de cercetare și la Academia Română, în funcție de organizatorul evenimentului specific. Scopul acestor evenimente științifice este acela de a crea premisele realizării unor colaborări internaționale inter/transdisciplinare de anvergură și de a contribui la creșterea vizibilității și impactului internațional al rezultatelor științifice românești.

Ca un specific al acestui an, ultima sesiune  din data de 27 septembrie a Workshop-urilor Exploratorii va fi dedicată discuțiilor despre abilitare pe următoarele teme principale: abilitarea calității de coordonator de doctorat în domeniul vizat de WE, practicile internaționale, cadrul legislativ românesc și metodologia de abilitare și criteriile specifice domeniului. Recomandările vor fi utilizate în cadrul proiectului Asigurarea Calității în Învățământul Superior prin Abilitare și Auditare”finanțat din Fondul Social European, prin POS-DRU și coordonat de UEFISCDI, în vederea stabilirii metodologiilor finale.

În ultima zi a conferinței, 28 septembrie, la sediul Bibliotecii Naționale a României va avea loc sesiunea plenară , pe care Radio România Cultural o va înregistra și care se va difuza luni, 1 octombrie a.c., pe spațiul emisiunii Cafeneaua de știință.
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro