Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Conferintele Ateneului Roman

Joi, 1 Noiembrie 2012 , ora 18.30
 

FILARMONICA "GEORGE ENESCU" PRIMEȘTE VIZITA LUI LESZEK BALCEROWICZ ÎNTR-UN NOU EVENIMENT DIN SERIA CONFERINȚELE ATENEULUI ROMÂN

Conferința Ateneului Român: Euro - Probleme și soluții. Leszek Balcerowicz în dialog cu Valentin Lazea.

Luni, 5 noiembrie, ora 18.30, pe scena Ateneului Român din București, în cadrul Conferințelor Ateneului, se vor întâlni doi economiști de renume: Leszek Balcerowicz, autorul reformei economiei poloneze post-comuniste și Valentin Lazea, economist-șef al BNR. Participanții la conferința intitulată "Euro - probleme și soluții" vor discuta despre viitorul economic al României și al Poloniei, despre criza financiară și despre moneda europeană.

Leszek Balcerowicz (n. 1947) a absolvit Facultatea de Comerț Exterior a Școlii Naționale de Planificare și Statistică (SGPiS) din Varșovia, în prezent Școala Națională de Economie. A obținut masteratul la St. John's University din New York, iar, în 1975 - doctoratul în științe economice la SGPiS. În cariera sa academică a fost, printre altele, visiting fellow al Universităților din Sussex și din Marburg. În prezent, prof. dr. Leszek Balcerowicz predă la Școala Superioară de Comerț din Varșovia, unde este Șeful Catedrei de Studii Internaționale Comparate. Este membru corespondent al Academiei Poloneze de Științe și Arte.
Leszek Balcerowicz este considerat artizanul reformelor economiei poloneze, inițiate în 1989. În calitate de viceprim-ministru și ministru al finanțelor în cadrul primului guvern necomunist polonez de după cel de-al doilea război mondial, a conceput și realizat un plan radical de stabilizare și de transformare a economiei după căderea comunismului. A continuat reformele și în perioada dintre anii 1997-2000, când a fost viceprim-ministru și ministru al finanțelor, ca și, ulterior, în calitate de guvernator al Băncii Naționale a Poloniei, funcție pe care deținut-o între anii 2001 și 2007.

Valentin Lazea (n. 1958) a absolvit Facultatea de Economie a Industriei, Construcțiilor și Transporturilor din cadrul Academiei de Studii Economice București. A urmat cursuri post-universitare la Institutul Giordano dell'Amore din Milano, Universitatea din Sussex, Brighton și cursul de programare financiară la Institutul FMI, Washington DC.

Înainte de 1989 a deținut funcția de economist în întreprinderi de stat, iar după căderea comunismului a fost cercetător științific la Institutul Național de Cercetare Economică și director al Direcției Politici Monetare din cadrul Băncii Naționale a României. A fost, de asemenea, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, economist-șef al BNR, precum și consilier al primului-ministru. Printre celelalte funcții deținute se numără cea de membru al Consiliului Director al mai multor instituții, cum ar fi Fondul Național de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, Fondul Proprietății de Stat, CEC Bank, Eximbank. În prezent este economist-șef al BNR, negociator din partea României privind aderarea la zona Euro, precum și membru al Consiliului Director al Institutului Bancar Român și președinte al Sistemului Electronic de Plăți TransFonD S.A..

Unde: Ateneul Român, str. Franklin 1-3, București
Când: Luni, 5 noiembrie 2012, ora 18:30
Organizatori: Banca Națională a României, Filarmonica "George Enescu" și Institutul Polonez din București
Co-producători: Kirchhoff România și Televiziunea Română
Sponsori: Țuca Zbârcea & Asociații și EximBank

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Ateneului începând cu data de 31 octombrie 2012, la prețul de 15 lei; pentru elevii și studenți - preț redus la 10 lei.

Conferința va fi susținută în limba engleză, cu traducere simultană în limba română.

Informații suplimentare:

Vă aducem la cunoștința ca înregistrarea video a conferinței nu este posibilă.

foto - wikipedia.ro

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro