Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

O perspectivă asupra culturii

Vineri, 27 Aprilie 2012 , ora 12.13
 

O perspectivă asupra culturii - Biblioteca Națională a României, deschiderea oficială a noului sediu.

23 - 27 aprilie 2012



Biblioteca Națională a României propune, în perioada 23 - 27 aprilie 2012, cu ocazia deschiderii oficiale a noului său sediu, situat în Bd. Unirii, nr. 22, din București, un program inaugural intitulat O perspectivă asupra culturii - Biblioteca Națională a României, care va prezenta publicului larg activitățile și misiunea unei biblioteci naționale, zonele de interferență între biblioteca națională și celelalte tipuri de biblioteci (publice, specializate, de învățământ, de cercetare), între biblioteca națională și alte instituții info-documentare, precum muzeele, arhivele, centrele culturale.

Astfel, în 23 aprilie, dată la care sărbătorim Ziua Națională a Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, discuțiile se vor concentra pe definirea conceptului de bibliotecă națională și pe biografia și specificul Bibliotecii Naționale a României în cadrul familiei europene de biblioteci naționale; 24 aprilie va fi dedicată bibliotecilor publice și statutului lor de Agora, de spațiu formativ și informativ în societatea secolului XXI; 25 aprilie - bibliotecilor de învățământ și rolului lor în educația formală și non-formală; 26 aprilie - bibliotecilor specializate și importanței pe care o are cercetarea documentară în orice demers științific pertinent; ultima zi, 27 aprilie, va fi dedicată statutului și importanței colecțiilor patrimoniale din biblioteci, arhive, muzee etc.


Aleasă să se desfășoare în 23 aprilie, deschiderea oficială a noului sediu se va bucura de prezența unor personalități marcante ale lumii culturale, profesionale și politice, discuțiile concentrându-se pe definirea conceptului de bibliotecă națională și pe biografia și identitatea Bibliotecii Naționale a României în cadrul familiei europene de biblioteci naționale. Astfel, la ora 13:00 va avea loc deschiderea oficială a Bibliotecii Naționale a României în cadrul căreia vor rosti alocuțiuni domnul Mihai Răzvan Ungureanu, prim-ministrul României, domnul Kelemen Hunor, ministrul Culturii și Patrimoniului Național, doamna Elena Tîrziman, director general al Bibliotecii Naționale a României, precum și o serie de alte personalități ale vieții culturale și profesionale.

Prin relațiile pe care le are cu celelalte biblioteci naționale din Europa și din lume, Biblioteca Națională a României este raportor, la nivel internațional, privind patrimoniul național documentar și schimburile interculturale. În acest context, biblioteca inaugurează Sala de lectură Dialoguri culturale - spațiu activ destinat organizării unor evenimente în măsură să ofere o panoramă la zi a culturii altor țări. Italia, prin intermediul Centrului Cultural Italian "Giovanni Morando Visconti", este prima țară invitată să organizeze, în 23 aprilie, un eveniment care va include conferințe, expoziții, spectacole și prezentări de modă sub titlul l fascino dell'Italia.

Alături de Biblioteca Națională va fi și Uniunea Artiștilor Plastici, care va vernisa expoziția Cartea obiect - operă deschisă: expoziție de artă românească contemporană.


Cea de-a doua zi a evenimentului, 24 aprilie, va oferi publicului o perspectivă asupra a ceea ce reprezintă azi bibliotecile publice românești, ca și asupra a ceea ce înseamnă funcția publică a Bibliotecii Naționale a României. Intitulat Biblioteca Națională a României și bibliotecile publice, programul acestei zile va include conferința Bibliotecile publice din România - formare, informare, spațiu societal: câteva portrete (în care mai multe biblioteci județene, reprezentative pentru sistemul de biblioteci publice, se vor prezenta publicului) și dezbaterile Învățământul biblioteconomic românesc - bilanț, perspective, la care vor participa catedrele de specialitate din București și din țară și Biblioteca Națională a României și programele de formare continuă. Tot în această zi va fi lansată seria Cărțile și filmele lor în parteneriat cu Arhiva Națională de Film și se va desfășura o nouă ediție a Conferințelor Bibliotecii Naționale: Tigrul de hârtie: scriitori și cărți, invitat: filosoful și eseistul Gabriel Liiceanu, moderator: criticul Alex Ștefănescu.


Programul zilei de 25 aprilie, intitulat Biblioteca Națională a României și bibliotecile de învățământ, oferă un portret al Bibliotecii Naționale Pedagogice "I.C. Petrescu" și, în dialog, o expunere privind programele de educație formală și non-formală pe care le are în vedere Biblioteca Națională a României. Va avea loc Conferința Națională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Școlare și vernisajul a două expoziții tematice. Pe parcursul întregii zile, elevi din București și din țară vor susține momente artistice și recitaluri, iar criticul Alex Ștefănescu va coordona o nouă ediție a seriei Ora de literatură la Biblioteca Națională a României, ale cărei invitate vor fi scriitoarele Ana Blandiana și Mariana Brăescu-Silvestri.

Prin produsele și serviciile oferite, prin spațiile dedicate din noul său sediu central (Sala de Copii și Tineret, Ludoteca, săli multimedia, săli multi-funcționale etc.), prin programele culturale și de educație non-formală dezvoltate în ultimii ani, Biblioteca Națională vine în întâmpinarea școlilor și publicului tânăr.


Cu titlul Biblioteca Națională a României și bibliotecile specializate. Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale, ziua de 26 aprilie va fi dedicată, în prima parte, unui seminar-dezbatere privind cele trei instituții care gestionează proprietatea intelectuală în România: ORDA, OSIM și Biblioteca Națională a României (prin funcția sa de coordonator al Centrului Național ISBN-ISSN-ISMN-CIP), precum și momentului semnării protocolului de preluare de către Biblioteca Națională a României a Arhivei OSIM de brevete, iar în cea de-a doua parte - evenimentului aniversar: 150 de ani de la înființarea învățământului medical veterinar românesc - "Școala" de Medicină Veterinară de la București și biblioteca sa. Ziua se va încheia cu o conferință susținută de dl. Nicolae Noica, pe tema clădirilor de biblioteci din România.


Ziua de 27 aprilie, care va avea ca temă Biblioteca Națională a României și colecțiile patrimoniale. 500 de ani de la tipărirea Tetraevangheliarului lui Macarie (1512-2012), va include: un simpozion dedicat împlinirii a 500 de ani de la încheierea seriei de tipărituri Macarie: Liturghier - 1508, Octoih - 1510, Tetraevangheliar - 1512 (la care sunt invitate să participe personalități ale istoriei și civilizației cărții), portrete ale Bibliotecii Sfântului Sinod, Muzeului Național al Hărților și Cărții vechi, Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii Naționale a României din București și Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia - filială a Bibliotecii Naționale a României.

Cu aceeași ocazie, Centrul Național de Patologia și Restaurarea Documentelor al Bibliotecii Naționale va coordona seminarul O triadă: conservator, restaurator și utilizator, la care sunt așteptați să participe specialiști din București și din țară, și va oferi publicului, de-a lungul întregii zile, demonstrații practice privind activitățile de investigare, conservare și restaurare a documentelor (carte veche, manuscrise, fotografii etc.). Tot în această zi va fi înființată și Asociația Amicala Bibliotecarilor & Bibliofililor.

Ziua și întreaga săptămână a festivităților dedicate inaugurării noului sediu al Bibliotecii Naționale a României vor fi încheiate cu o proiecție de documente din Colecțiile Speciale ale BNR din București, Batthyaneum-Alba Iulia și Omnia-Craiova, pe fațada clădirii.


Pe parcursul întregii săptămâni, în paralel cu evenimentele dedicate bibliotecii, vor avea loc vernisaje de expoziții în format tradițional și virtual ale unor artiști profesioniști și amatori, ateliere de carte cu demonstrații de tipar (Letterpress (tipar înalt) - tiparniță manuală), imprimare pe hârtie manuală, prezentări și demonstrații de echipamente și soluții IT&C și ateliere interactive, recitalurile extraordinare ale sopranei Daniela Vlădescu și violonistei Cornelia Bronzetti, concertul de chitară al binecunoscutului Maxim Belciug și recitalul de muzică barocă și clasică susținut de Silvana Coltor (soprană), Ioan Chidean (tenor) și Andrei Dragomir (pian), spectacole de teatru susținute de artiștii Lari Giorgescu, Andreea Sandu, Smaranda Gabudeanu, Cosmin Sofron, Elena Constantin.

Dintre artiștii plastici care vor expune în cadrul evenimentului în menționăm pe: Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Șerbana Drăgoescu, Letiția Oprișan, Diana Brăescu, Daniela Catona, Ovidiu Croitoru, Mihaela Dumitru, Daniela Frumușanu, Iuri Isar, Oana Ispir, Adriana Lucaciu, Livia Mateiaș, Mircea Nechita, Botond Reszegh, Titu Toncian, Corina Vasile, Ion Boicu, Ioana Trancă, Cristian Bedivan, Doru Dragușin, Ilie Rusu, Darie Dup, Ioan Atanasiu, Silvia Radu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Camelia Munteanu, Elena Luca, Carmen Paiu, Elena Murariu, Justinian Scărlătescu, Toma Chituc, Marcel Naste, Balasz Klara, Grupul de Artă Religioasă "Deisis" - Nicolae Băciuț, Klara Balazs Pădurean, Marcel Naste, Călin Bogătean, Emilia Manole, Ana Sălăgean, Elena Costinaș, Veta Pașcu, Marina Kulcsar Pârvu, Codruța Băciuț, Raluca Focșan, Alexandra Năstasă, Dana Panighianț, Marcel Lupșe.


Parteneri și parteneri media:

ABR, Agerpres, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, Biblioteca Județeană "V. A. Urechia" Galați, Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană "George Barițiu" Brașov, Biblioteca Județeană "Astra" Sibiu, Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor, Biblioteca Județeană "Christian Tell" Gorj, Biblioteca Județeană "Gheorghe Asachi" Iași, Biblioteca Județeană "A. D. Xenopol" Arad, Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila, Biblioteca Județeană Timiș, Biblioteca Pedagogică Națională "I. C. Petrescu", Centrul Național al Cinematografiei, DACIN SARA, Document Imaging Systems SRL, HP România, IOS Software Solutions, Kosson, OSIM, ORDA, Q2M Interactive Advertising S.R.L., Quartz Matrix - Soluții IT&C, TVR Cultural, Uniunea Artiștilor Plastici din România, WebCultura.



Sponsori:

Arhiva Națională de Filme, Asociația Team Work, Banca Italo-Romena, Biblioteca Facultății de Medicină Veterinară București, Ciocolata ROM, Coca Cola, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural Italian "Giovanni Morando Visconti" din Alba Iulia, Cumpăna, E-nformation, Eurodidactica, Fabi Total Grup, Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, Primăria Municipiului Alba Iulia, ProQuest, Romdidac, Samsung, S.C. Zarea S.A., Star Storage



P R O G R A M


Luni, 23 aprilie

Ce este o bibliotecă națională?

Deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii Naționale a României


12.30

Primirea invitaților


13.00 (Spațiu de desfășurare: Aula, Corp Aula, Et. I)

Deschiderea oficială a Bibliotecii Naționale a României (Intrare pe bază de invitație)

Cuvinte de salut:

Mihai Răzvan Ungureanu, Prim-ministrul României

Kelemen Hunor, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național

conf. dr. Elena Tîrziman, director general al BNR

acad. Ioan Haiduc, președintele Academiei Române

acad. Gabriel Ștrempel, membru de onoare al Academiei Române

Nicolae Manolescu, ambasador UNESCO, președintele Uniunii Scriitorilor din România

Alexe Rău, director general al Bibliotecii Naționale a Moldovei

prof. univ. dr. Mircea Regneală, președinte ABR - Asociația Bibliotecarilor din România


13.45

Pauză de cafea


14.15 (Spațiu de desfășurare: Parter, Corp Aula)

Vernisajul expoziției Cartea obiect: expoziție de artă românească contemporană - lucrări ale unor artiști contemporani (Uniunea Artiștilor Plastici din România)


14.45 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Expozeu: conf. dr. Elena Tîrziman, director general BN - Ce este o bibliotecă națională?

Expoziție virtuală: Biblioteca Națională a României - un parcurs

Expoziție virtuală: Sediul nou al BNR - concept, funcționalități, organizare


15.00

Il fascino dell'Italia: Inaugurarea seriei Dialoguri culturale. Invitat: Italia


15.00 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Deschidere:

Elena Tîrziman, director general al Bibliotecii Naționale,

Gianfranco Fraccarollo, președintele Centrului Cultural Italian "Giovanni Morando Visconti"

Lansare de carte

Vernisaj expoziție pictură și mobilier stil

Defilare de modă - Casa Mengotti


17.00 Pauză de cafea

17.30 (Spațiu de desfășurare: Sala Dialoguri culturale, et. II)

Inaugurarea sălii Dialoguri culturale

Lansare de carte


18.15 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Recital susținut de soprana Daniela Vlădescu


19.15

Cocktail (Intrare pe bază de invitație)

Cuvinte de salut din partea:

Ministrului Culturii, domnul Kelemen Hunor

Ambasadorului Italiei

Recital Cornelia Bronzetti


Alte evenimente (spațiu de desfășurare: Parter, spațiu multifuncțional)


13.00-15.00

Atelierul de carte (Răzvan Supuran): demonstrații de tipar Letterpress (tipar înalt) - tiparniță manuală, imprimare pe hârtie manuală.

Prezentarea proiectului Atelier complet de carte "Officina Chartaria" - o istorie activă a tehnicilor cărții din spațiul românesc - Biblioteca Națională a României în parteneriat cu Atelierul de carte (expoziție virtuală).


10.00-18.00

Quartz Matrix - Soluții IT&C - echipamente și demonstrații. Proiect Caragiale 3D: hologramă schița O zi solemnă de I.L. Caragiale, în lectura unui actor.


10.00-18.00

HP - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Star Storage - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Document Imaging Systems SRL - demonstrații practice și atelier interactiv de scanare documente de patrimoniu (scaner Book2net Flash A1+, Book2net Spirit A3+, ScanPro 2000 - pentru microfilme)


Expoziții deschise în intervalul 23-30 aprilie:


Biblioteca Națională a României - un parcurs (Parter)


CARTEA: operă deschisă, realizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România (Parter, Corp Aula)


Mărci ale artei religioase: artă în expresie canonică și personală (icoană canonică, pictură, fotografie - lucrări ale artiștilor Silvia Radu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Camelia Munteanu, Elena Luca, Carmen Paiu, Elena Murariu, Justinian Scărlătescu, Toma Chituc, Marcel Naste, Balasz Klara, Grupul de Artă Religioasă "Deisis" - Nicolae Băciuț, Klara Balazs Pădurean, Marcel Naste, Călin Bogătean, Emilia Manole, Ana Sălăgean, Elena Costinaș, Veta Pașcu, Marina Kulcsar Pârvu, Codruța Băciuț, Raluca Focșan). (Parter, spațiu multifuncțional)


Îngerul păzitor - lucrări de pictură ale elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Parter, spațiu multifuncțional)


Couleurs des femmes - lucrări de pictură ale artistei Alexandra Năstasă (Mezanin)


O dată ca niciodată: lucrări de pictură și desen ale copiilor (proiect coordonat de Iulia Mircea) (Mezanin, Ludoteca)


Biblioteca în toate stările sale: expoziție de mail-art (Parter)


Herbaryum / Scriere: lucrări de grafică ale artistului Marcel Lupșe (Mezanin)


Lumea lui Caragiale: elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Mezanin)

Marți, 24 aprilie

Biblioteca Națională a României și bibliotecile publice


09.00 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Alocuțiuni:

conf. dr. Elena Tîrziman, director general BNR

Ioan Matei, șef Birou Biblioteci. Cultură scrisă, MCPN


09.15 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Bibliotecile publice din România - formare, informare, spațiu societal: câteva portrete (I):

Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș - conf. univ. dr. Octavian Mihail Sachelarie, director

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" Galați - drd. Ilie Zanfir, director

Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud - Oliv Mircea, director

Biblioteca Județeană "George Barițiu" Brașov - dr. Daniel Nazare, director

Biblioteca Județeană "ASTRA" Sibiu - dr. Silviu Borș, director


11.00 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Conferire Diplome ASTRA Sibiu - dl. Onuc Nemeș


11.15 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Prezentare program Biblionet - Paul Baran


11.30 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Prezentare Revista Biblioteca: Revistă de Bibliologie și Știința Informării editată de Biblioteca Națională a României


11.45

Pauză de cafea


12.15 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Bibliotecile publice din România - formare, informare, spațiu societal: câteva portrete (II):

Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor - Ligia Antonia Mirișan, director

Biblioteca Județeană "Christian Tell" Gorj - Olimpia Bratu, director

Biblioteca Județeană "Gheorghe Asachi" Iași - dr. Cătălin Bordeianu, director

Biblioteca Județeană "A.D. Xenopol" Arad - Florin Didilescu, director

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila - Dragoș Adrian Neagu, director

Biblioteca Județeană Timiș - drd. Tudor Crețu, director


14.00 (Spațiu de desfășurare: Mezanin)

Vernisajul expoziției de pictură Alexandra Năstasă - Couleurs des femmes


14.30 (Spațiu de desfășurare: Librărie, Parter)

Bufet


14.30 (Spațiu de desfășurare: Cabinetul Bibliologic, Et. I)

Inaugurarea Cabinetului Bibliologic

Expuneri și dezbatere: Învățământul biblioteconomic românesc - bilanț, perspective.

Invitate: catedrele de specialitate de la Universitatea din București, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Brașov.

Coordonator: prof. univ. dr. Mircea Regneală

Biblioteca Națională a României și programele de formare continuă (Serviciul Cercetare. Dezvoltare al Bibliotecii Naționale a României)


Expoziție: Literatura biblioteconomică din România - o radiografie (Cabinetul Bibliologic al Bibliotecii Naționale a României)

14.30-16.30 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Lansări de carte


16.30

Pauză de cafea


17.00 (Spațiu de desfășurare: Aula, Corp Aula, Et. I)

Conferințele Bibliotecii Naționale: Tigrul de hârtie: scriitori și cărți.

Invitat: Gabriel Liiceanu. Moderator: Alex Ștefănescu


18.30

Pauză de cafea


18.45 (Spațiu de desfășurare: Aula, Corp Aula, Et. I)

Work in progress: actorul Lari Giorgescu - Moșii (tablă de materii) de I.L. Caragiale


19.45 (Spațiu de desfășurare: Sala Mare de Conferințe, Parter)

Inaugurarea seriei Cărțile și filmele lor (proiect în parteneriat cu Arhiva Națională de Film):

- semnarea protocolului de colaborare între Biblioteca Națională a României și Arhiva Națională de Film

- Caragiale 160: vizionarea filmelor de scurt metraj Telegrame (1960, regie Aurel Miheleș, Gheorghe Naghi), Mofturi 1900 (1964, regie Jean Georgescu), Două lozuri (1957, regie Aurel Miheleș, Gheorghe Naghi), Lanțul slăbiciunilor (1952, regie Jean Georgescu), Vizită (1952, regie Jean Georgescu), după I.L. Caragiale.


Alte evenimente (spațiu de desfășurare: Parter, spațiu multifuncțional)


10.00-18.00

Quartz Matrix - Soluții IT&C - echipamente și demonstrații. Proiect Caragiale 3D: hologramă schița O zi solemnă de I.L. Caragiale, în lectura unui actor.


10.00-18.00

HP - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Star Storage - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Document Imaging Systems SRL - demonstrații practice și atelier interactiv de scanare documente de patrimoniu (scaner Book2net Flash A1+, Book2net Spirit A3+, ScanPro 2000 - pentru microfilme)


Expoziții deschise în intervalul 23-30 aprilie:


Biblioteca Națională a României - un parcurs (Parter)


CARTEA: operă deschisă, realizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România (Parter, Corp Aula)


Mărci ale artei religioase: artă în expresie canonică și personală (icoană canonică, pictură, fotografie - lucrări ale artiștilor Silvia Radu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Camelia Munteanu, Elena Luca, Carmen Paiu, Elena Murariu, Justinian Scărlătescu, Toma Chituc, Marcel Naste, Balasz Klara, Grupul de Artă Religioasă "Deisis" - Nicolae Băciuț, Klara Balazs Pădurean, Marcel Naste, Călin Bogătean, Emilia Manole, Ana Sălăgean, Elena Costinaș, Veta Pașcu, Marina Kulcsar Pârvu, Codruța Băciuț, Raluca Focșan). (Parter, spațiu multifuncțional)


Îngerul păzitor - lucrări de pictură ale elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Parter, spațiu multifuncțional)


Couleurs des femmes - lucrări de pictură ale artistei Alexandra Năstasă (Mezanin)


O dată ca niciodată: lucrări de pictură și desen ale copiilor (proiect coordonat de Iulia Mircea) (Mezanin, Ludoteca)


Biblioteca în toate stările sale: expoziție de mail-art (Parter)

Herbaryum / Scriere: lucrări de grafică ale artistului Marcel Lupșe (Mezanin)


Lumea lui Caragiale: elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Mezanin)



Miercuri, 25 aprilie

Biblioteca Națională a României și bibliotecile de învățământ


09.00 (Spațiu de desfășurare: Sala mare de conferințe, Parter)

Bibliotecile și rolul lor în educația formală și non-formală

Alocuțiuni:

conf. dr. Elena Tîrziman, director general al BNR

reprezentant al MECTS

reprezentant al MCPN

Carmen-Leocadia Pesantez, director general al Bibliotecii Pedagogice Naționale "I.C. Petrescu"


Portret: Biblioteca Pedagogică Națională "I.C. Petrescu"


09.30 (Spațiu de desfășurare: Sala mare de conferințe, Parter)

Conferința Națională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Școlare.

Coordonator: Valentina Lupu - Asociația Bibliotecarilor din România. Diviziunea Biblioteci școlare

Politica și programele Bibliotecii Naționale a României privind educația formală și non-formală (Serviciul Comunicarea Colecțiilor al BNR; Prezentarea activității Filialei Omnia-Craiova a Bibliotecii Naționale a României)


12.00

Bufet


12.30 (Spațiu de desfășurare: Ludoteca, Mezanin)

Vernisajul expoziției de pictură O dată ca niciodată (proiect coordonat de Iulia Mircea)

Vernisajul expoziției de pictură, desen, grafică Lumea lui Caragiale (lucrări ale elevilor)


12.00 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Moment artistic elevi:

Școala Gura Șuții, Jud. Dâmbovița. Five O'clock de I.L. Caragiale. Clasa a VII-a A (Distribuția: Măndica - Rotaru Mălina; Tincuța - Mâinea Veronica; Mița - Toma Adriana; Roza - Nedelcu Adriana; Mitică - Avram George; Domnul - Nița Alexandru; Tânărul - Petre Robert). Profesor coordonator: Petre Mariana. Durata: 15 minute.


Școala Gura Șuții, Jud. Dâmbovița. Bubico de I.L. Caragiale. Clasa a III-a B. (Distribuția: Povestitor - Constantin Andra Silviana; Doamna - Gheorghe Cătălina; Domnul - Barbu Sorin). Învățător Coordonator: Ion Dragnea Ioana. Durata: 15 minute.


Școala Petrești, Corbii Mari, jud. Dâmbovița. Justiție (durată: 5 minute) și O scrisoare pierdută, scena 6 actul I (durată: 5 minute) de I.L. Caragiale. Distribuție: Stanciu Alin, Pavelescu Daniela, Enache Lucia, Enache Valentina, Tunsu Loredana. Clasa a VII-a. Profesor coordonator: Ionela Viorica Stanciu - prof. limba și literatura română


Școala Petrești, Corbii Mari, jud. Dâmbovița. Un pedagog de școală nouă (durata: 4 minute) și Five o'clock (durata: 8 minute) de I.L. Caragiale. Distribuție: Petre George, Pavelescu Florin, Bărăceanu Teodor, Olteanu Leonardo, Stancu Daniel, Florea Mariana, Stoica Raluca, Stan Roxana, Bănică Alin, Craiu Alexandru, Iordache Cristina, Enache Laura, Stoica Diana, Olteanu Ioana. Recitare: Ioana Ciotan (durata: 2 minute). Profesor coordonator: Aura Ciotan - profesor învățământ primar, consilier educativ


13.30 (spațiu de desfășurare: Sala Mare de Conferință, Parter)

Ora de literatură la Biblioteca Națională cu Alex Ștefănescu

Invitată: scriitoarea Ana Blandiana

Invitată: scriitoarea Mariana Brăescu-Silvestri, președinte Asociația Română pentru Patrimoniu, director - Editura Carpathia Press (actualizat!)

Moment artistic elevi:

Școala ,,Mihai Viteazul" Târgoviște. În bibliotecă de Ana Blandiana. Recită: Stoican Andreea, clasa a VII-a. Profesor îndrumător limba română: Gîtlan Daniela. Durata: 4 minute


15.00

Pauză de cafea


15.00 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Moment artistic elevi:

Corul Școlii 56 "Jose Martí" din București. Durata: 10 minute


Școala ,,Mihai Viteazul" Târgoviște. Vârlan Ana Maria - interpretare (instrument de suflat); Ionaș Rebeca - recitare. clasa a IV-a C. Prof. îndrumător Arsene Grațiela. Durata: 8 minute


Școala Gura Șuții, Jud. Dâmbovița. Primăvara, de George Topârceanu. Recitare: Măgureanu Andreea clasa a III-a B. Învățător coordonator: Ion Dragnea Ioana. Durata: 5 minute


Școala Gura Șuții, Jud. Dâmbovița. Vara la țară de George Topârceanu. Recitare: Mâinea Veronica. Profesor coordonator: Petre Mariana. Durata: 10 minute.


Școala Gura Șuții, Jud. Dâmbovița. Mama de George Coșbuc. Recitare: Rotaru Mălina. Profesor Coordonator: Petre Mariana. Durata: 10 minute


Școala ,,Mihai Viteazul" Târgoviște. Steaua fără nume de Mihail Sebastian. Distribuție: Teodorescu Cătălina - clasa a V-a E, Bucur Mădălina - clasa a V-a A, Simulescu Andrei - clasa a V-a A. Profesor coordonator: Teodorescu Anca. Durata: 7 minute


Școala ,,Mihai Viteazul" Târgoviște. Step by Step: dans modern. Grup Steluțele, clasa a IV-a S (Antonescu Bianca, Arabagiu Gabriela, Bălan Iulia, Chiriță Roberta-Petruța, Dumitrescu Selena, Ionică Andreea-Viviana, Niculae Andreea-Ioana, Trandafir Denisa). Profesor coordonator: Stancu Gheorghița. Durata: 5 minute


Școala ,,Mihai Viteazul" Târgoviște. Un șmecher la lecție: scenetă după Mircea Sântimbreanu. clasa a IV-a S (Dumitrescu Selena, Bogdan Adrian-Florin, Arabagiu Gabriela). Profesor coordonator: Stancu Gheorghița. Durata: 7 minute


Colegiul Național "I. Creangă" din București. Trupa The Puppetiers. Einstein. Coordonator: profesor dr. Mihaela Ștefan - profesor limba română. Elev coordonator. Chițu Catinca - clasa a X-a. Durata: 6 minute


Colegiul Național "I. Creangă" din București and Co. Spectacol street dance. Dansează: Chitu Catinca (C.N. I. Creangă), Florea Irina (C.N. I. Hasdeu), Gavrilescu Sonia Andreea (C.N. Iulia Hasdeu), Miron Andreea (C.N. Iulia Hasdeu), Olaru George (Liceul A. Saligny). Coordonator: Billy Kanwee, absolvent al Facultății de Psihologie. Universitatea Spiru Haret


Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Breaza - Județul Prahova și Centrul Cultural "Ion Manolescu". Ansamblul Folcloric "Calabreaza". Coordonator: prof. Vasile Focșeneanu. Manager: Alexandru Cazan. Durata: 5 minute


Școala ,,Mihai Viteazul" Târgoviște. Povestea unui ciobănaș: poveste muzicală. clasa a IV-a S (Adochiței Andrei, Necșoiu Alexandru, Ștefan Alin Constantin, Tănase Andrei, Tîrsan Dragoș, Bălan Iulia, Ionică Andreea-Viviana, Niculae Andreea-Ioana, Trandafir Denisa). Profesori coordonatori: Stancu Gheorghița, Neagu Luminița. Durata: 5 minute


Școala ,,Mihai Viteazul" Târgoviște. La Cigale et la Fourmi de Jean de La Fontaine. Recită: Ivan Maria


Școala Gura Șuții - Județul Dâmbovița: recitare poezie. clasa a II-a B (elevi :Paun Ana, Maria, Badea Costin, Olteanu Ilona; profesor coordonator Alis Veseliu); clasa a II-a A (elevi: Vișan Andrei, Gheorghe Bianca, Ion Bianca; profesor coordonator: Violeta Dinu); clasa a III-a (elevi: Badea Ștefan, Dolănescu Andrei, Bădoiu Delia; profesor coordonator: Maria Constantin). Durata: 15 minute


Școala Gura Șuții - Județul Dâmbovița: scenetă în limba franceză. Elevi: Barbu Grațiela, Ion Aurelia, Guță George. Profesor coordonator: Cornelia Stan. Durata: 10 minute


Școala Gura Șuții, Jud. Dâmbovița. Cântec popular. Interpretare: Gheorghe Cătălina. clasa a III-a B. Învățător coordonator: Ion Dragnea Ioana. Durata: 10 minute


Școala "Prof. Ilie Popescu" Șotâga. Dans popular-suită specifică zonei Șotânga. Clasele a V-a A și a V-a B. Dansează: Drumeș Romeo, Țilică Denisa, Preda Iulian, Prisiceanu Ana Maria, Briceag Antonia, Preda Daniel, Brăzboiu Iolanda, Bocit Emrchal. Profesor îndrumător: Sterea Carmen. Durata:10 minute


17.00-19.00 (Spațiu de desfășurare: Aula, et. I)

Centrul Cultural "Ion Vinea" din Giurgiu. Trupa "Ex Toto Corde". Doctor în filosofie de Branislav Nușici


19.30 (Spațiu de desfășurare: Aula, et. I)

Puck: Spectacol muzical pentru copii susținut de Trupa "Elementalii". Regie: Cosmin Sofron. Scenografie: Elena Constantin. Distribuție: Andreea Sandu, Smaranda Gabudeanu. Creație păpuși: TeoToys. O producție ArtofJoy, cu sprijinul Muzeului Țăranului Român și al Centrului Cultural Nicolae Bălcescu.


Sponsori principali ai zilei: Coca Cola și Ciocolata ROM


Alte evenimente (spațiu de desfășurare: Parter, spațiu multifuncțional)


10.00-18.00

Quartz Matrix - Soluții IT&C - echipamente și demonstrații. Prezentare proiect Caragiale 3D: hologramă schița O zi solemnă de I.L. Caragiale, în lectura unui actor.


10.00-18.00

HP - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Star Storage - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Document Imaging Systems SRL - demonstrații practice și atelier interactiv de scanare documente de patrimoniu (scaner Book2net Flash A1+, Book2net Spirit A3+, ScanPro 2000 - pentru microfilme)


Expoziții deschise în intervalul 23-30 aprilie:


Biblioteca Națională a României - un parcurs (Parter)


CARTEA: operă deschisă, realizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România (Parter, Corp Aula)


Mărci ale artei religioase: artă în expresie canonică și personală (icoană canonică, pictură, fotografie - lucrări ale artiștilor Silvia Radu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Camelia Munteanu, Elena Luca, Carmen Paiu, Elena Murariu, Justinian Scărlătescu, Toma Chituc, Marcel Naste, Balasz Klara, Grupul de Artă Religioasă "Deisis" - Nicolae Băciuț, Klara Balazs Pădurean, Marcel Naste, Călin Bogătean, Emilia Manole, Ana Sălăgean, Elena Costinaș, Veta Pașcu, Marina Kulcsar Pârvu, Codruța Băciuț, Raluca Focșan). (Parter, spațiu multifuncțional)


Îngerul păzitor - lucrări de pictură ale elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Parter, spațiu multifuncțional)


Couleurs des femmes - lucrări de pictură ale artistei Alexandra Năstasă (Mezanin)


O dată ca niciodată: lucrări de pictură și desen ale copiilor (proiect coordonat de Iulia Mircea) (Mezanin, Ludoteca)


Biblioteca în toate stările sale: expoziție de mail-art (Parter)


Herbaryum / Scriere: lucrări de grafică ale artistului Marcel Lupșe (Mezanin)


Lumea lui Caragiale: elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Mezanin)




Joi, 26 aprilie

Biblioteca Națională a României și bibliotecile specializate.

Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale


09.30 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Bibliotecile și proprietatea intelectuală în România

Alocuțiuni:

conf. dr. Elena Tîrziman, director general BNR

Kelemen Hunor, Ministrul Culturii

Lucian Bode, Ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri

Gabor Varga, director general OSIM


10.00 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Semnarea protocolului de preluare a Colecției Naționale de Brevete OSIM de către Biblioteca Națională a României


10.30 (Spațiu de desfășurare: Sala mare de conferințe, Parter)

Seminar-dezbatere: Trei actori ai proprietății intelectuale: ORDA, OSIM și Biblioteca Națională a României


11.30 (Spațiu de desfășurare: Sala mare de conferințe, Parter)

Vernisajul expoziției Colecția OSIM de brevete vechi


12.00

Bufet


11.00-13.00 (Spațiu de desfășurare: Atrium, Parter)

Eveniment Samsung


12.30-14.30 (Spațiu de desfășurare: Sala Mare de conferințe, Parter)

Biblioteca Națională și accesul la colecțiile electronice: ProQuest, Kosson, E-nformation, Romdidac, Star Storage


14.30 (Spațiu de desfășurare: Sala Mare de conferințe, Parter)

Eveniment aniversar: 150 de ani de la înființarea învățământului medical veterinar românesc - "Școala" de Medicină Veterinară de la București și biblioteca sa: Galeria de personalități ale Facultății de Medicină Veterinară din România.

Alocuțiuni:

prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București;

prof. univ. dr. Alexandru Șonea, Președintele Senatului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București;

prof. univ. dr. Gabriel Predoi - Decan al Facultății de Medicină Veterinară București;

prof. univ. dr. Doina Daneș, Prodecan al Facultății de Medicină Veterinară București,

prof. univ. dr. Manuella Militaru, Prodecan al Facultății de Medicină Veterinară București,

prof. univ. dr. Traian Leau, Prodecan al Facultății de Medicină Veterinară București;

acad. prof. univ. dr. Alexandru T. Bogdan, doctor Honoris Causa;

prof. univ dr. Radu Naum, Facultatea de Medicină Veterinară București;

prof. univ. dr. Florin Stănică, Prorector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.


lect. dr. Letiția Purdoiu, director al Bibliotecii Facultății de Medicină Veterinară - Biblioteca Facultății de Medicină Veterinară - un portret


Vernisajul expoziției: Biblioteca Facultății de Medicină Veterinară - un portret


16.00

Pauză de cafea


16.30 (Spațiu de desfășurare: Sala Mare de conferințe, Parter)

Conferințele Bibliotecii Naționale: prof. univ. dr. Nicolae Noica - Clădiri de biblioteci din România


18.00

Bufet


19.30 (Spațiu de desfășurare: Aula, Corp Aula, Et. I)

Concert de chitară Maxim Belciug - Cântarea "Încântărilor" (Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Gaspar Sanz, tarantelă, muzică rusească, flamenco)


Alte evenimente (spațiu de desfășurare: Parter, spațiu multifuncțional)


13.00-15.00

Atelierul de carte (Răzvan Supuran): demonstrații de tipar Letterpress (tipar înalt) - tiparniță manuală, imprimare pe hârtie manuală. Prezentarea proiectului Atelier complet de carte "Officina Chartaria" - o istorie activă a tehnicilor cărții din spațiul românesc - Biblioteca Națională a României în parteneriat cu Atelierul de carte (expoziție virtuală).


10.00-18.00

Quartz Matrix - Soluții IT&C - echipamente și demonstrații. Prezentare proiect Caragiale 3D: hologramă schița O zi solemnă de I.L. Caragiale, în lectura unui actor.


10.00-18.00

HP - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Star Storage - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Document Imaging Systems SRL - demonstrații practice și atelier interactiv de scanare documente de patrimoniu (scaner Book2net Flash A1+, Book2net Spirit A3+, ScanPro 2000 - pentru microfilme)


Expoziții deschise în intervalul 23-30 aprilie:


Biblioteca Națională a României - un parcurs (Parter)


CARTEA: operă deschisă, realizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România (Parter, Corp Aula)


Mărci ale artei religioase: artă în expresie canonică și personală (icoană canonică, pictură, fotografie - lucrări ale artiștilor Silvia Radu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Camelia Munteanu, Elena Luca, Carmen Paiu, Elena Murariu, Justinian Scărlătescu, Toma Chituc, Marcel Naste, Balasz Klara, Grupul de Artă Religioasă "Deisis" - Nicolae Băciuț, Klara Balazs Pădurean, Marcel Naste, Călin Bogătean, Emilia Manole, Ana Sălăgean, Elena Costinaș, Veta Pașcu, Marina Kulcsar Pârvu, Codruța Băciuț, Raluca Focșan). (Parter, spațiu multifuncțional)


Îngerul păzitor - lucrări de pictură ale elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Parter, spațiu multifuncțional)


Couleurs des femmes - lucrări de pictură ale artistei Alexandra Năstasă (Mezanin)

O dată ca niciodată: lucrări de pictură și desen ale copiilor (proiect coordonat de Iulia Mircea) (Mezanin, Ludoteca)


Biblioteca în toate stările sale: expoziție de mail-art (Parter)


Herbaryum / Scriere: lucrări de grafică ale artistului Marcel Lupșe (Mezanin)


Lumea lui Caragiale: elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Mezanin)


Vineri, 27 aprilie

Biblioteca Națională a României și colecțiile patrimoniale.

500 de ani de la tipărirea Tetraevangheliarului lui Macarie (1512-2012)


10.00 (Spațiu de desfășurare: Sala Mare de Conferințe, Parter)

Moment aniversar: 500 de ani de tipar românesc: Tetraevangheliarul lui Macarie.

Conferențiază:

acad. Gabriel Ștrempel;

prof. univ. dr. Mihai Mitu;

prof. univ. dr. Mihai Moraru;

prof. univ. dr. Gheorghe Chivu;

prof. univ. dr. Mircea Anghelescu;

lector. dr. Gheorghe Buluță;

dr. Doru Bădără;

Arhim. dr. Policarp Chițulescu

Comunicări:

lector dr. Gh. Buluță - Aniversarea incunabulelor tipografiei românești

dr. Doru Bădără - Un moment în istoria tipografiei românești: realizarea de caractere exotice

Mariana Radu - Cinci cărți din Colecțiile Speciale ale BNR prezente în proiectul Manuscriptorium


Prezentarea ultimului număr din Revista Română de Istorie a Cărții


12.30 (Spațiu de desfășurare: Muzeul Cărții, Mezanin)

Vernisajul expoziției: Centre tipografice de carte românească veche (documente din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Naționale a României).

Prezintă: dr. Anca Andreescu


13.00 (Spațiu de desfășurare: Muzeul Cărții, Mezanin și Parter)

Vernisajul expoziției de mail-art: Biblioteca în toate stările sale (participanți din România și din străinătate).

Prezintă: drd. Doina Biro


13.30

Bufet


14.00 (Spațiu de desfășurare: spațiul multifuncțional, Parter)

Seminar-dezbatere: O triadă: conservator, restaurator și utilizator. Coordonator: Centrul Național de Patologia și Restaurarea Documentelor (CNPRD) din cadrul Bibliotecii Naționale a României

Teme: Misiunea și obiectivele CNPRD; Conservarea preventivă și importanța ei pentru colecțiile patrimoniale; Restaurarea documentelor de patrimoniu - o profesie nobilă; Formarea și perfecționarea restauratorilor și conservatorilor.

Comunicări:

prof. univ. dr. Florea Oprea, Facultatea de Teologie București;

dr. Aurelian Cătălin Popescu - Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" București;

dr. Rodica Antonescu - Muzeul Municipiului București;

Simona Pauncev - Muzeul Național de Artă al României;

Claudia Condruz, Marinela Lixandru, Flavian Nica și Cristian Bedivan - Biblioteca Națională a României. Moderator: Mariana Lucia Nesfântu


Prezentarea ultimului număr din Revista Română de Restaurare și Conservare Cărții


14.30 (Spațiu de desfășurare: Mezanin)

Vernisajul expoziției graficianului Marcel Lupșe - Herbaryum / Scriere


16.00

Pauză de cafea


16.30 (Spațiu de desfășurare: Aula, Corp Aula, Et. II)

Portrete:

Institutum Batthyaniani - 100: alocuțiunea Contesei Dominique Batthyani-Bastianello

Institutum Batthyaniani, un tezaur european. 100 de ani de la crearea primului muzeu Batthyaneum - drd. Doina Biro


Biblioteca Sfântului Sinod - arhim dr. Policarp Chițulescu, directorul BSS


Muzeul Național al Hărților și Cărții vechi - Ovidiu Dumitru, director al MNHC


Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Naționale a României:

dr. Anca Andreescu - prezentarea Colecțiilor Speciale ale BNR;

Mariana Radu - prezentarea proiectului "Manuscriptorium";

drd. Adriana Dumitran - prezentarea proiectului "Rediscover";

dr. Anca Andreescu - prezentarea proiectului "Itinerarii balcanice"


18.30

Cocktail


18.00 (Spațiu de desfășurare: Cabinetul Bibliologic)

Înființarea Asociației Amicala Bibliotecarilor & Bibliofililor. Coordonator: dr. Gheorghe Buluță


20.00

Recital muzică barocă și clasică:

Silvana Coltor (soprană), Ioan Chidean (tenor), Andrei Dragomir (pian)


20.45

Proiecție pe fațada clădirii Bibliotecii Naționale a României (documente și imagini din Colecțiile Speciale din București Batthyaneum-Alba Iulia, Omnia-Craiova)


Alte evenimente (spațiu de desfășurare: Parter, spațiu multifuncțional)


10.00-18.00 (spațiul multifuncțional, Parter)

Centrul Național de Patologia și Restaurarea Documentelor din cadrul Bibliotecii Naționale a României: Demonstrații ale unor etape de investigare și conservare preventivă, restaurare corp și legătură carte:

- curățare uscată și umedă a filelor unei cărți;

- metode de restaurare a filelor sfâșiate sau cu lipsă de material papetar etc.;

- coaserea unui cotor interior la cartea de patrimoniu;

- restaurarea unei coperte de carte veche, rară;

- confecționarea unei casete de protecție pentru carte/documente;

- măsurarea pH-ului hârtiei, pielii etc.

- măsurarea temperaturii și umidității relative.


13.00-15.00

Atelierul de carte (Răzvan Supuran): demonstrații de tipar Letterpress (tipar înalt) - tiparniță manuală, imprimare pe hârtie manuală.

Prezentarea proiectului Atelier complet de carte "Officina Chartaria" - o istorie activă a tehnicilor cărții din spațiul românesc - Biblioteca Națională a României în parteneriat cu Atelierul de carte (expoziție virtuală).


10.00-18.00

HP - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Star Storage - prezentare echipamente și demonstrații


10.00-18.00

Quartz Matrix - Soluții IT&C - echipamente și demonstrații. Prezentare proiect Caragiale 3D: hologramă schița O zi solemnă de I.L. Caragiale, în lectura unui actor.


Expoziții deschise în intervalul 23-30 aprilie:


Biblioteca Națională a României - un parcurs (Parter)


CARTEA: operă deschisă, realizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România (Parter, Corp Aula)


Mărci ale artei religioase: artă în expresie canonică și personală (icoană canonică, pictură, fotografie - lucrări ale artiștilor Silvia Radu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Camelia Munteanu, Elena Luca, Carmen Paiu, Elena Murariu, Justinian Scărlătescu, Toma Chituc, Marcel Naste, Balasz Klara, Grupul de Artă Religioasă "Deisis" - Nicolae Băciuț, Klara Balazs Pădurean, Marcel Naste, Călin Bogătean, Emilia Manole, Ana Sălăgean, Elena Costinaș, Veta Pașcu, Marina Kulcsar Pârvu, Codruța Băciuț, Raluca Focșan). (Parter, spațiu multifuncțional)


Îngerul păzitor - lucrări de pictură ale elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Parter, spațiu multifuncțional)


Couleurs des femmes - lucrări de pictură ale artistei Alexandra Năstasă (Mezanin)


O dată ca niciodată: lucrări de pictură și desen ale copiilor (proiect coordonat de Iulia Mircea) (Mezanin, Ludoteca)


Biblioteca în toate stările sale: expoziție de mail-art (Parter)


Herbaryum / Scriere: lucrări de grafică ale artistului Marcel Lupșe (Mezanin)


Lumea lui Caragiale: elevilor Școlii nr. 19 Tudor Arghezi, ai Școlii nr. 56 Jose Martí și ai Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi (Mezanin)




Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro