Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Graficianul Mihai Stanescu incheie stagiunea Conferintelor TNB!

Luni, 28 Mai 2012
 

Duminică 3 iunie 2012, de la ora 11.00, la Sala AMFITEATRU

în cadrul programului

CONFERINȚELE TEATRULUI NAȚIONAL

Graficianul

MIHAI STĂNESCU

prezintă CONFERINȚA cu tema

UMOR 100%

Consacrat drept cel mai de temut caricaturist dinainte de ’89, autorul unor expoziții de răsunet în țară și în străinătate, Mihai Stănescu va încheia actuala stagiune a Conferințelor Teatrului Național cu o discuție despre umor, satiră și ironie, despre subiectele la care mai râd românii sau dacă se mai glumește azi.


Artistul va oferi autografe pe 100 de albume Best of Stănescu și Cod portocaliu, pe care le va dărui participanților la conferință.


A scos pe piață primul album în urmă cu treizeci de ani, dar a fost interzis de cenzură după numai câteva zile, însă apucaseră să fie vândute 4.000 din cele 5.000 de exemplare editate. A continuat să-și tipărească lucrările peste graniță, fiind răsplătit cu zeci de premii internaționale. În țară, cea de-a doua apariție editorială a avut loc după revoluție, cu albumul "Acum nu e momentul", care a înregistrat vănzări record, de 100.000 de exemplare.

Considerat unul dintre cei mai "incomozi" artiști din regimul comunist, Mihai Stănescu s-a născut pe 23 iulie 1939, la Boldești, un sat din Bărăgan și a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" în 1966, Secția de grafică publicitară. Apoi a fost angajat la Ministerul Turismului pentru câțiva ani, după care și-a dat demisia. De atunci, din anii ‘80, este liber profesionist și conduce propria afacere, putând fi întâlnit în buticul său, situat vis-a-vis de Sala Palatului, în dublă calitate, de artist-vânzător. Asta când nu pune pe ușă « La cererea clienților, am plecat în concediu »...

Cunoscut în toată lumea pentru caricaturile sale, prin care satiriza regimul comunist, Mihai Stănescu a continuat și după revoluție să privească, la fel de critic, societatea liberă. Despre noua percepție, despre riscurile libertății și despre avatarurile vieții de grafician între două lumi, ne va vorbi artistul, cu umor, dar și cu tristețe...



Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro