Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Un program atractiv

Miercuri, 22 Mai 2013 , ora 19.00
 

Dirijorul francez AMAURY du CLOSEL,

alături de pianistul HORIA MAXIM și violoncelista HYUNAH PARK,

un trio de invitați speciali la Sala Radio !

            Un dirijor ca muzicianul francezAMAURY du CLOSELinvitat în numeroase concerte la pupitrul unor orchestre cunoscute din Franța și autor al unor compoziții proprii – un pianist ca HORIA MAXIM solist concertist, aplaudat alături de majoritatea orchestrelor simfonice din România,dar șiîn Germania, Franța, Italia, Austria și Japoniași o violoncelistă caHYUNAH PARK - care a obținut numeroase premii în țara sa natală (Coreea de Sud), înseamnă împreună o seară muzicală pe care nu trebuie să o pierdeți!

Miercuri, 22 mai 2013, ora 19.00, la Sala Radio, cei trei invitați speciali alături de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO vă propun un program atractiv ce reunește trei compozitori austrieci și unul finlandez, într-un periplu muzical de la clasicism la romantismul târziu.

            Seara va debuta cuHaydn- Concertul în do major  pentru violoncel și orchestră, va continua cum Mozart - Concertul nr. 11 în fa major pentru pian și orchestră, Sibelius- Sărbătoarea lui Belshezzar  și se va încheia cu Schubert-  Simfonia nr. 6  în do major.

            Dirijorul AMAURY DU CLOSEL a studiat compoziția și dirijatul de orchestră la Conservatorul Regal din Mons (Belgia), perfecționându-se ulterior la Viena. Director muzical al orchestrei „Camerata de Versailles” și al „Operei de Cameră” din Paris, Amaury du Closel a creat în 1988 ansamblul  Sinfonietta de Chambord, formații care s-au reunit sub denumirea de „Atelierul Liric și Orchestral al Regiunii Centrale”.

            Este invitat în numeroase concerte la pupitrul unor orchestre cunoscute din Franța (Orchestra Colonne, Sinfonietta de Picardie, Filarmonica Lorenă, Orchestra Simfonică și Lirică Nancy, Théâtre de Paris, Ensemble 2E2M, Orchestra Reginala Cannes, etc). Amaury du Closel și-a construit o carieră internațională prin colaborări cu orchestre ca „Sinfonia” și Orchestra Radio Polonia din Varșovia (prezentă la Festivalul de la Menton în 1988, 1990, 1991), orchestra Filarmonicii din Lodz și a celei din Szczecin – Polonia, ansamblul „Kontraste” din Germania, „Camerata” Atena - Grecia, Suwon Philharmonic Orchestra (Coreea) și alte formații din Cehia, Slovacia și Bulgaria.

            În România a fost adesea oaspete al orchestrelor din țară și din București - Filarmonica George Enescu, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Națională Radio. Amaury du Closel a realizat o serie de înregistrări aflate în fonoteca Radio și câteva CD-uri cu Orchestra de Cameră Radio.

            Atras de compoziție, Amaury du Closel a semnat peste 30 de opusuri, ca Cinq Poèmes  ExpressionnistesCinq Poèmes pour TénorSix Poèmes de Paul Celan și lucrarea simfonică Voiles.

            Pentru întreaga sa activitate  Amaury du Closel a fost distins în 1991 cu titlul de Chevalier des Arts et Lettres, premiul pentru Cel mai bun eseu acordat de Sindicatul Național al Criticii de Teatru, Muzică și Dans (2005) și Medalia de Aur a Guvernului Austriac (2006).

HORIA MAXIMeste un muzician cu o prezență constantă pe scena sălilor de concerte. Artistul abordeazăun repertoriu vast și complex, atât ca solist concertist - colaborator al majorității orchestrelor simfonice din România - cât și ca partener al unor importanți interpreți români și străini (printre alții, Ion Bogdan Ștefănescu, Johnny Răducanu, Richard Galliano și Mario Caroli).

A susținut recitaluri sau concerte în Germania, Franța, Italia, Austria și Japonia. Participă la numeroase festivaluri naționale și internaționale, printre care „Festivalul Enescu“, „Nuova Consonanza“ - Roma, „Bucharest Music Film Festival” și „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” - București.

            Desfășoară din 2011 o frumoasă activitate în cadrul Maxim Quartet (care îi poartă numele), alături de alți trei muzicieni apreciați : Mihaela Anica – flaut, Săndel Smărăndescu – contrabas și Fernando Mihalache – acordeon. În prezent, în această formulă pregătește turneul național CLASSIC REMIX ce va fi prezentat în cadrul Festivalului Enescu 2013.

Pianistul a înregistrat partituri celebre pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franța și Statele Unite ale Americii (ex. „Youth Without Youth", film produs și regizat de Francis Ford Coppola - 2007). Horia Maxim desfășoară o activitate pedagogică susținută, în cadrul Universității Naționale de Muzică București, fiind invitat în juriile unor importante concursuri naționale și internaționale.

Tânăra violoncelistă HYUNAH PARK s-a născut în Republica Coreea (Coreea de Sud) și a studiat la Toho University of Music din Tokio, Japonia, la aceeași instituție urmând în prezent cursurile de master.

Din copilărie, de când a demonstrat un talent de excepție, violoncelista Hyunah Park a dezvăluit calități muzicale deosebite care au condus-o la câștigarea a numeroase competiții în Republica Coreea, precum premiul întâi la Concursul Universității de Muzică din Daejin și premiul trei la Competiția Hanjeon Arts Center Music.

Violoncelista Hyunah Park a susținut numeroase recitaluri și a fost invitată ca solistă în concerte cu diferite ansambluri muzicale: Orchestra Simfonică Națională a Ucrainei, Orchestra de Tineret Seul, orchestrele de cameră Charity Chamber Orchestra, Lindenbaum Festival Orchestra dirijată de Charles Dutoit și în 2012 Toho Orchestra Academy.

Printre ultimele proiecte realizate se numără concertul cu Filarmonica Moravă în sala Smetana din Praga.

Bilete sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor și Corurilor Radio vă rugăm să consultați site-ul orchestreradio.rosau orchestreradio.com.

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro