Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Conferintele TNB

Duminică, 8 Decembrie 2013 , ora 11.00
 

Duminică 8 decembrie 2013, de la ora 11.00,

la

Sala MICĂ

în cadrul programului

CONFERINȚELE TEATRULUI NAȚIONAL

Prof. Dr. IRINEL POPESCU


prezintă

CONFERINȚA

cu tema

Transplantul de organe - o aventură a

spiritului uman

"Oricât ar părea de curios pentru un procedeu medical, termenul de "aventură" se potrivește foarte bine istoriei transplantului de organe.

Chirurgi curajoși au încercat să-și salveze bolnavii, depășind granița timpului. Bolnavi lipsiți de orice altă șansă și de orice speranță și-au încredințat viața în mâinile lor, cu speranța că le va fi salvată. Multe dintre aceste operații au fost efectuate, însă, atunci când nu se acumulaseră toate cunoștințele necesare reușitei. De aceea, istoria transplantului este presărată cu multe eșecuri și tragedii.

Datorită lor, însă, s-a ajuns ca, în prezent, peste 150.000 de vieți să fie salvate anual prin procedeele de transplant.

Dacă nu ar fi existat acei temerari care au vrut să o ia înaintea timpului, astăzi am fi știut mult mai puțin despre transplant și atâtea vieți nu ar mai fi putut fi salvate."Prof. Dr. Irinel Popescu

Despre Irinel Popescu

S-a născut la 22 aprilie 1953, la Filiași. A urmat Facultatea de Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, pe care a absolvit-o în 1977, fiind primul clasat al promoției la Concursul de internat în specialități Chirurgicale.

A devenit foarte cunoscut în România după ce a realizat primul transplant hepatic din România, în anul 2000, odată cu revenirea din SUA, unde a învățat timp de trei ani tehnicile de transplant. În anii următori a realizat peste 150 de transplanturi hepatice și 1500 de rezecții hepatice.

În prezent conduce Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic "Dan Setlacec" de la Institutul Clinic Fundeni.

Președinte al Academiei de Științe Medicale.

Profesor de Chirurgie, Facultatea de Medicină Generală, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", București .

Membru al European Board of Surgery, specialități chirugicale, subspecialitate de Transplant (cu Diplomă de Onoare) și Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică.

În luna noiembrie 2013, Irinel Popescu a fost ales membru corespondent al Academiei Române, secția de Științe Medicale.

Dăruirea, profesionalismul și succesele pe plan medical îi sunt recunoscute și pe plan internațional, obținând astfel diploma de Profesor al ISSO (International School of Surgical Oncology). Pentru merite deosebite în chirurgia hepatică și în transplantul de organe a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în gradul de Mare Ofițer, a câștigat premiul "Iuliu Hațieganu" al Academiei Române pentru lucrarea Chirurgia miniinvazivă. Tehnici avansate (împreună cu prof. dr. C. Dragomirescu). A obținut Diploma de Merit a Ministerului Sănătății - pentru performanțe deosebite în exercitarea actului medical, iar în anul 2001 a câștigat Premiul Colegiului Medicilor din România pentru realizări deosebite în activitatea științifică, în domeniul specialităților chirurgicale.

Profesorul Irinel Popescu este singurul medic român care a pri­mit din partea statului francez Or­dinul de merit în grad de ofițer pentru performanțele înregistrate de-a lungul carierei profesionale.



Pentru mai multe informații legate de bilete:

021. 314. 71. 71 (Agenția de bilete)

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro