Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Closer2Oxford deschide inregistrarile

Marți, 4 Februarie 2014 , ora 20.35
 

Closer2Oxford deschide înregistrările pentru o rundă de debate asupra paradei Gay Pride și un exchange în Iordania

Closer to Oxford oferă studenților posibilitatea să se înscrie în luna februarie în două runde de dezbateri a căror miză este una specială. După 4 ani de derulare, runda a 11-a aduce în discuție un subiect sensibil referitor la comunitatea LGBT, iar printr-un parteneriat cu inițiativa de debate din Iordania - Diwanieh, Closer2Oxford devine program internațional și oferă șansa unor studenți români să participe la un exchange cu tinerii din Iordania, în runda a 12-a.

Runda a 11-a aduce în dezbatere întrebarea "E timpul să afirmăm că parada Gay Pride este încă necesară?" Paradele Gay Pride sunt organizate în majoritatea orașelor mari din Occident, prima parada din România fiind organizată în 2005 la București, ca parte a festivalului Gay Fest. Este singura manifestație care în toți acești ani a atras nu doar critici din partea altor comunități - în special religioase - cât și contra-manifestații sau contestări în instanță, pe motivul aducerii de "afront la moralitate și de pericol în educarea celor tineri". Closer to Oxford își propune să pună la dispoziție instrumentele educaționale în sprijinul dezbaterilor de idei din societatea românească, într-o zonă în care emoția și ireconcilierea au reprezentat deseori regula.

Înregistrările în runda online sunt deschise până pe 10 februarie studenților din România și Republica Moldova, iar debate-ul este urmat de arbitraje realizate de alumnii și trainerii ARDOR, sesiuni de întrebări și răspunsuri despre conținutul și argumentele folosite în dezbateri și, în final, patru evenimente tip dezbatere publică organizate în București, Cluj, Iași și Timișoara.

Mai multe detalii pe www.closer2oxford.ro

Vorbitorii de limba engleză au șansa să se înscrie în prima runda internațională a programului. Closer2Oxford meets Diwanieh este o experiență unică pentru 20 de tineri din România care vor trece de selecție și vor participa la traininguri de dezbateri și apoi vor intra într-o dezbatere online alături de studenți din Iordania. 8 dintre aceștia vor avea ocazia să facă o călătorie în Iordania și să exerseze dezbaterile în echipe mixte, cu tinerii iordanieni. Proiectul este un efort comun al ARDOR și Diwanieh - Leaders of Tomorrow. Termenul de înscriere este 12 februarie, condițiile și criteriile de eligibilitate pot fi accesate pe website-ul proiectului - http://closer2oxford.ro/en

La 4 ani de la lansare, Closer2Oxford rămâne cel mai relevant program educațional de gândire critică și dezbateri dedicat studenților. Gândit ca o experiență educațională și competițională, Closer2Oxford pune față în față echipe de studenți din România, Republica Moldova și acum din Iordania în dezbateri online și publice pe teme de interes atât pentru studenți, cât și pentru societatea civilă.

Despre Closer2Oxford

Closer to Oxford a fost inițiat în 2010 de ARDOR și a fost desemnat în 2011 "cel mai bun program educațional" prin premiile obținute la Gala Societății Civile și Premiile Radio România Cultural. Peste 1700 de studenți au dezbătut până acum pe moțiuni controversate, stau mărturie cele peste 1000 de texte argumentative, 31 de dezbateri publice cu peste 50 de invitați de marcă, 28 de seminarii de argumentare și public speaking, precum și tutorialele de argumentare și debate.

Finanțatori ai ARDOR în acest proiect sunt Open Society Foundations și, pentru runda în engleză, Anna Lindh Foundation. Parteneri ai proiectului sunt British Council Romania, Centrul pentru Studiul Democrației, GRASP, Open Politics, Europuls, LEAP, ELSA, Policy Center for Roma and Minorities, Centrul de Resurse pentru participare publică Ce-Re, Cogitus, Educativa, Ospoon. Parteneri media: Radio România Cultural, Hotnews.ro, România Pozitivă, Foreign Policy România, Studentie.ro, Edu-news.ro și Think Outside the Box.
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro