Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Stațiunea Sovata

Luni, 15 Iunie 2015 , ora 9.03
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 15 iunie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea “Obiectiv România”, destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Stațiune cu sezon permanent, Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară. Datorită proprietăților apelor sărate dar și a nămolului de aici, stațiunea balneoclimaterică Sovata a fost recunoscută la nivel european, constituind o destinație preferată de turiști din întreaga lume.

Principalul loc de atracție al stațiunii balneoclimaterice Sovata îl constituie Lacul Ursu, care deține mai multe recorduri. „Dacă am avea o carte a recordurilor pentru frumusețile noastre naturale, Lacul Ursu ar avea în mod sigur cel puțin 3 recorduri mondiale. Primul record este chiar lacul, pentru că este cel mai mare lac helioterm din lume și unic în Europa. Al doilea record ar fi că este singurul cu apă sărată înconjurat de o vegetație bogată. Al treilea record mondial - Lacul Ursu este singurul lac natural din lume al cărei dată de naștere se cunoaște cu o precizie de un minut; s-a format în 1875, pe data de 27 mai, la ora 11:00”, susține Jozsa Andras.

Stațiunea este recomandată pentru tratamentul a numeroase boli și stări post traumatice, susține Fulop Nagy Janos, administrator de hotel. „Începând din 1928, în Sovata există baza de tratament de pe malul lacului Ursu, primul stabiliment balnear din această zonă, urmată de baza de tratament de la Lacul negru, în 1933, iar în 1973 baza de tratament de la Hotelul Sovata, care deservește toate cerințele turiștilor care se cazează la hotelurile Sovata, Brădet. Făget și Aluniș. Procedurile de tratament recomandate de Institutul Național de Balneologie sunt tratament pentru reumatologie, afecțiuni ginecologice cu rezultate deosebit de bune pentru combaterea sterilității la femei, cu apă sărată și nămol, dar și proceduri pentru afecțiuni secundare, respectiv ale aparatului locomotor și respirator”, a spus Fulop Nagy Janos.

Cu o capacitate de peste 8.000 de locuri, Sovata oferă o varietate de condiții de cazare. „Sunt hoteluri de 4, de 3 și de două stele, tot așa pensiuni de 3-4 margarete, în total 50 de pensiuni care sunt autorizate, Totodată sunt 3 campinguri, Stâna de Vale, unde există căsuțe de lemn și posibilități pentru corturi, bungalouri unde există căsuțe de lemn și un mic hotel și mai există Grădina lui Vass – un camping pentru cei care vin cu rulote”, susține Peter Ferenc, primarul orașului.

Raul Matiș, corespondent RRA de Mureș
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro