Migratiile fluturilor - la Antipa

La "Antipa", în spatele usilor închise
Migrațiile fluturilor
Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" continuă seria întâlnirilor cu specialiștii
Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe La "Antipa", în spatele usilor închise.
Sâmbătă, 22 Februarie 2014, începând cu ora11.00, vă invităm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată Migrațiile fluturilor, susținută de către dr. Mihai STĂNESCU, lepidopterologul nostru.
În ciuda dimensiunii reduse și a fragilității morfologice, unele specii de fluturi pot realiza migrații, pe distante destul de mari.
Aceste migrații au ca scop evitarea efectelor anotimpului nefavorabil (temperaturi scăzute, precipitații crescute etc), lipsa hranei etc. În ultimele decenii, migrațiile fluturilor sunt în atenția specialiștilor, deoarece furnizează informații cu privire la evoluția efectivelor unor specii și permit urmărirea mai eficientă a efectelor schimbărilor climatice asupra faunei locale.
Conferința de sâmbătă, de la Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa", oferă o trecere în revistă a nouă dintre cele mai interesante cazuri de migrație din lumea fluturilor, punctând și relațiile dintre om și speciile migratoare de lepidoptere.
Pentru al treilea an consecutiv, Muzeul "Antipa" va acorda premii la sfârsitul acestui ciclu de conferințe. Trei dintre cei mai isteți, dar și cei mai fideli participanți la conferințe vor putea intra în posesia aparatelor foto oferite de către sponsorul nostru, DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăsura în ianuarie 2015.
Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului "Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa .
Informații suplimentare despre programele de educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro.
Înscrierea participanților se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 5 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi și studenți - 5 lei, pensionari - 10 lei, adulți - 20 de lei.
Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco
Partener științific: DaVinci Learning