Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# City-break la Arad

Miercuri, 8 Iulie 2015 , ora 11.18
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 8 iulie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute.

Și pentru că miercurea este ziua city-break-urilor, dar și o zi în care codul roșu de caniculă a pus stăpânire pe 2 județe din nord-vestul țării, astăzi vă invităm la Arad, dar nu pentru a vă coace la căldură, ci pentru a vă răcori!

Așa că prima destinație trebuie să fie oaza de răcoare și verdeață oferita de Strandul Neptun, cel mai mare din tara ca intindere, cu tobogane acvatice, piscine și bazine cu jocuri pentru copii.   

Apoi, celebrul Corso arădean, loc de promenada cu iz de tei, care se intinde pe o adevarata axa a municipiului, cuprinsa intre Teatrul de Stat si Catedrala Sfanta Treime. Terase din lemn cochete și inflorate te îmbie sa mai faci un popas la umbra cladirilor istorice cu iz vienez.

Parcul reconcilierii romano-ungare, cladirea Teatrului Ioan Slavici si Filarmonica sunt doar câteva dintre reperele centrale pe care nu trebuie sa le ratezi. In Parcul Padurice din zona Podgoria, acolo de unde pleca acum peste 100 de ani primul tren electric din tara, trebuie sa ajungi seara. Fântana muzicala ofera vizitatorului un superb spectacol de lumina, apa si racoare. 

Muzeul tramvaiului electric de la Ghioroc, Gradina Botanica cu muzeul Caricaturii de la Macea, cel al cofetariei din Sinicolaul Mic sau muzeul viei si vinului din Minis sunt locuri in care vei vedea fie primul tramvai electric, fie banca de seminte, fie cel mai vechi vin rosu din Romania. 

Cetatea Aradului este singura din Transilvania, construită în stil Vauban-Tenaille, păstrată intactă, din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

În Arad anual sunt organizate mai multe târguri și expoziții, printre care: Festivalul clătitelor din statiune balneoclimaterica Moneasa o adevarata perla a Muntilor Apuseni, Festivalul părădăicilor (rosiilor) de la Macea, aici aflandu-se si unicul muzeu al caricaturii din Romania.

Foto: Ioan Suciu, Centrul Cultural Județean Arad 


Ioan Suciu, corespondent RRA de Arad
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro