Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# În Țara Lăpușului

Joi, 18 Iunie 2015 , ora 12.58
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 17 iunie 2015, ora 17:15) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Spațiul geografic din Maramureș denumit Țara Lăpușului este situat în sud-estul județului, la încrengătura cu județele Sălaj, Cluj si Bistrița Năsăud, ținut de legenda al haiducului Pintea Viteazu.

Este intre zonele incarcate de istorie, de traditie si de un pitoresc aparte prin natura darnică, prin locuri unde cerul parca se unește cu pământul.

Din orașul Tg. Lapus, mergem doar câțiva kilometri până în satul Răzoare unde parcăm autoturismul si echipați de drumeție sau de mers cu bicicletă, călcăm pe drumurile de țară sau potecile malului drept al râului Lapuș.

Sunt trasee molcome, liniștite, spre câteva cătune, cu dealuri, stâne de oi și locuri ce încântă ochiul, apoi întoarcere pe malul râului pentru odihna în cort sau în pensiunile turistice din zonă.

Reluăm călatoria spre alte locuri, spre alte sate, însă cel mai atractiv este Defileul Lapușului, o rezervatie naturala cu arii protejate pe 25 de kilometri, cu multa stancărie, canioane si peșteri, cu puncte de belvedere, intre cele mai frumoase din tara.

Locurile din Strâmtorile Lăpușului sunt deseori căutate de pasionații de pescuit, în special pentru specia de scobar care predomina.

Țara Lăpușului, loc de legendă, loc de vacanță în natură.

Foto: Asociația Cheile Lăpușului  

Adrian Marchiș, corespondent RRA de Maramureș
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro