Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# La mare, la Eforie

Joi, 2 Iulie 2015 , ora 12.03
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 2 iulie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute.

Campania noastră ajunge din nou pe litoral, e normal, suntem în plin sezon turistic. Provocarea de astăzi o cunoașteți, cu siguranță: stațiunea Eforie.

Ce nu știți, probabil, este că, localitatea a apărut la început de secol 20, la inițiativa boierului Ioan Movilă, care vizitase stațiuni din străinătate și înțeles valoarea terapeutică a lacului Techirghiol.

Înainte de cel de-al doilea război mondial, localitatea s-a numit “Carmen Sylva”, pseudonimul literar al reginei Elisabeta. În 1938, stațiunea balneară “Carmen Sylva” era una dintre cele mai mari din țară și putea găzdui  peste 20 de mii de turiști pe sezon.

În perioada 1950-1962, localitatea a purtat numele “Vasile Roaită”, iar după `62 – Eforie.

Astăzi, cele două stațiuni-surori, Eforie Nord și Eforie Sud,  pot primi sute de mii de turiști pe sezon, fiind căutată de cei care doresc o vacanță liniștită, cu multă verdeață și eventual un tratament balnear.

Cât despre prețuri, acestea sunt pentru toate buzunarele.

Mona Constantinescu, corespondent RRA de Constanța
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro