Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Crișan - inima Deltei Dunării

Vineri, 19 Iunie 2015 , ora 9.47
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 19 iunie 2015, ora 17:25) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Orice excursie în Delta Dunării, fie că vorbim de brațele Sfântu Gheorghe, Sulina sau Chilia ale Dunării, are cel mai apropiat punct de plecare localitatea Crișan.

Localitatea situată pe brațul Sulina al Dunării, la aproximativ 50 de kilometri de Tulcea, este supranumită și "inima Deltei", de aici orice colț al rezervației naturale fiind aproape.

La Crișan se ajunge cu nava pasager în fiecare zi de vară, plecarea fiind de pe faleza din Tulcea la ora 13.30, cu excepția zilei de sâmbătă, însă mai sunt și nave rapide fără un program bine definit care asigură acest traseu spre mijlocul deltei.

Zeci de pensiuni de o parte și de alta a brațului Sulina al Dunării oferă cazare pentru orice buzunare, fiecare pensiune având cel puțin o ambarcaține pentru excursii.

E bine de știut că în Crișan sunt magazine pentru a vă cumpăra obiecte de strictă necesitate așa că acestea nu sunt obligatorii în bagaj. Fiind vara, o cremă contra țănțarilor este foarte necesară și este produsul care se găsește cel mai greu în magazine pentru că se epuizează cel mai repede.Irinel Călin, corespondent RRA de Tulcea
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro