Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Hai în Teleorman!

Marți, 16 Iunie 2015 , ora 12.04
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 16 iunie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea “Obiectiv România”, destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Teleormanul nu este un județ turistic, însă zona nu duce lipsa de locuri pitorești. Relaxare, sport, pescuit – sunt cuvintele-cheie ale unei mini-vacanțe petrecute în județul de la Dunăre.

Centrul de agrement “Dunărica” este situat în una dintre cele mai frumoase zone din Teleorman, foarte aproape de Zimnicea, de Dunăre, de port și de punctul de trecere cu bac-ul în Bulgaria. Atracții: plajă pe malul Dunării, plimbări cu vaporașul, pescuit sportiv, drumeții și excursii în zona și în Bulgaria, discotecă în aer liber în incinta taberei și pe malul Dunării și seri folclorice.

Tabara se afla in adminsitrarea Directiei Judeteane pentru Sport si Tineret Teleorman, dispune de 10 cabane cu 100 locuri, cabane tip apartament  de camere cu 2, 3 sau 4 locuri cu baie interioară, spălătoare comune gen tabără, bucătărie, săli de masă cu capacitate de 180 de locuri. În general, “Dunărica” este deschisa vara pentru elevii care participa la tabere tematice.

Astfel, saptamana viitoare, in perioada 22 – 28 iunie 2015, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret va organiza Tabara nationala de folclor "Drăgaica", datini si obiceiuri traditionale de vara - editia a – VIII-a, ce se va desfasura in Centrul de agrement "Dunarica". Vor participa ansambluri si grupuri de dansuri populare formate din copii si teneri din mai multe judete din tara.

Pasionații de pescuit nu trebuie să rateze balta aflată la doar 2 km. de municipiul Alexandria, ideală o partidă de pescuit la crap. La balta se poate ajunge prin comuna Poroschia sau de pe varianta ocolitoare a orasului Alexandria. Pe balta sunt amenajate 10 cabane si 30 de locuri de pescuit.

Dana Onel, corespondent RRA de Teleorman
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro