Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# City-break la Mangalia

Miercuri, 24 Iunie 2015 , ora 10.30
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 24 iunie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Ce știți cu siguranță despre Mangalia ar fi faptul că este un oraș al Mării Negre și al soarelui. 

Mangalia este un nume important în turism. Riviera stațiunii este cea mai lunga din țară - 9 km. cu o plaja de 43,7 ha, orientată către este sud-est, ceea ce permite expunerea la soare 10 ore pe zi. Particularitatea specifică a orașului este dată de faptul că este amplasat la 10 metri deasupra nivelului mării. Apoi, aici sunt limane fluvio-maritime, precum lacul Mangalia  și Mlaștina Hergheliei cunoscută drept Balta Mangaliei. 

Mangalia este și un loc al istoriei, iar diversitatea etnică și latura multiculturală au făcut din localitate un exemplu de comuniune, conservare a tradițiilor și obiceiurilot fiecărei comunități.

În după-amiezile târzii de vară, de la un capăt la altul al orașului, când toropiți de caldură turiștii se întorc de la plajă, se simte liniștea unui orășel de provincie, Doar câteva ore mai târziu, la lăsarea serii, Mangalia revine, însă, la viață.

O plimbare de câteva zile prin Mangalia nu face decât sa te determine sa te reîntorci  în acest peisaj turistic deosebit, care satisface cele mai diverse gusturi ale celor care o vizitează... 

Mona Constantinescu, corespondent RRA de Constanța
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro