Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Valea Zălanului în Covasna

Marți, 7 Iulie 2015 , ora 10.59
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 7 iulie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute.

Este destinația ideală pentru turiștii care vor să scape de stres și poluare, să se bucure de natură și de simplitatea vieții la țară.

Satul s-a format în jurul unei foste fabrici de sticlă, care a funcționat până în anul 1900, unde au fost făcute și geamurile Bisericii Neagre din Brașov și aleCatedralei Sfântul Mihail din Cluj.

Valea Zălanului se află în vecinătatea localității Malnaș, iar ca să ajungi aici trebuie să parcurgi o bucată de drum prin pustietate. Nici trecerea anilor și nici civilizația nu scos satul din ritmul lui, iar oamenii trăiesc simplu, în case vechi, după rânduiala știută din generație în generație. Din capul locului trebuie să știți că aici nu veți avea semnal la telefonul mobil.

Conacul prințului Charles se află la capătul satului și poate fi închirit de turiști. O noapte de cazare într-o cameră dublă, cu mic dejun inclus, costă în jur de 50 de euro de persoană, dar prețurile scad semnificativ în funcție de numărul nopților de cazare. Există și oferte all-inclusive, cu mese complete, ghid și agrement la aproape 800 de euro pe săptămână, cu reduceri pentru copii.

Camerele au mobilă tradițională autentică, iar așternuturile sunt făcute din pânză țesută și brodată manual. În meniu sunt incluse produse bio preparate de localnici, cum ar fi pâine pe vatră, iaurturi, slănină, șuncă, kortos-kolacs, cârnați, plăcinte, cașcaval, gemuri, siropuri, etc.

Printre posibilitățile de petrecere a timpului liber se numără observații de păsări și animale sălbatice, pescuit, plimbări cu cai sau trăsuri, culegere de ciuperci și fructe de pădure.

Proprietatea prințului Charles din Valea Zălanului a fost menționată de revista americană Vanity Fair printre cele mai frumoase destinații de vacanță din lume.

Valea Zălanului se află la circa 200 de kilometri de București și 50 de kilometri de Brașov. Drumul poate fi parcurs cu mașina în condiții excelente pe DN 12 până în localitatea Malnaș, de unde există două căi de acces spre Valea Zălanului, una mai scurtă recomandată doar mașinilor de teren și una mai lungă, prin Malnaș - Micfalău - Hatod - Bățanii Mari - Aita Seacă.

Oana Negrea, corespondent RRA de Covasna
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro