Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Sport și sănătate

Arhiva : 2014 |

Mens sana in corpore sano!

Vineri, 11 Aprilie 2014 , ora 20.52
 

Un program sustinut de exercitii fizice care sa contina cel putin patru sedinte pe saptamana duce la imbunatatirea capacitatilor mintale cu pana la 30% si ne tine departe de dementa, la varste inaintate. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat pe 9.000 de persoane, pe parcursul a 40 de ani. Cei mai tineri participanti aveau 11 ani cand s-au inrolat in lotul de cercetare.

Autorul studiului, profesorul doctor Alex Dregan de la King’s College London, a explicat ca, efectuate cu regularitate exercitiile fizice pot previni degradarea celulelor nervoase, protejand individul in fata dementei si crescandu-i capacitatea cerebrala.

Desi ideea de efort fizic sustinut de patru ori pe saptamana poate pare solicitant, oamenii de stiinta britanici arata ca nu este nevoie practicarea unui sport de performanta pentru a beneficia de avantajele activitatii fizice. In cazul copiilor, dar si al adultilor, sunt suficiente alergatul usor prin parc, mersul la o sala de fitness, plimbatul si jucatul cu cainele sau alte activitati relativ usoare si relaxante, care nu presupun un efort fizic imens.

Cu toate acestea, pentru a-ti spori capacitatea creierului si a te proteja de dementa, activitatea fizica trebuie sustinuta din copilarie si pe tot parcursul vietii, indica studiul publicat in revista de specialitate Psychological Medicine.

Elena Marinescu
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro