Radio RomâniaRadio România Actualități
   

România pedalează

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Traseu ciclo-turistic în Pădurea Comana.

Sâmbătă, 16 Mai 2015 , ora 13.33
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 16 mai 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA ne propun destinații inedite pentru a petrece vacanța în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Cei care vor să facă mișcare, să se relaxeze, să se bucure de aerul curat, de priveliștile unei zone misterioase și încărcate de istorie, pot alege Parcul Natural Comana din județul Giurgiu. Pot sta acolo câteva ore, un weekend sau, de ce nu, chiar mai mult timp. Sunt cinci unități de cazare în zonă, dar turiștii pot locui și la pensiuni din Călugăreni.

Comuna Comana, situată la aproximativ 30 de kilometri de Capitală, îi atrage ca un magnet în primul rând pe bucureșteni, dar și pe giurgiuveni și pe locuitorii județelor învecinate.

Sute, poate chiar mii de oameni. merg acolo de regulă la sfârșit de săptămână, cu ocazia unor sărbători, dar mai ales vara.

Pădurea este una dintre preferatele bicicliștilor profesioniști sau amatori, evident, pentru traseele sale. Este vorba despre peste 50 de kilometri de trasee cu grade diferite de dificultate și marcate corespunzător. De altfel, la Comana, se desfășoară periodic competiții naționale și chiar internaționale pentru profesioniști, amatori, adulți și copii.

Parcul Natural Comana din județul Giurgiu încheie, dacă se poate spune așa, un circuit turistic ce începe la intrarea în comuna cu aceeași denumire. Acolo, vizitatorii pot admira mănăstirea ctitorită de Vlad Țepeș. Apoi, pot merge să se distreze în Parcul de Aventuri situat în singurul resort turistic din zonă. Și ultima destinație este, așadar, Pădurea Comana. Aceasta are o frumusețe aparte iar turiștii sunt atrași, de exemplu, de celebra Cabană “Fântâna cu nuc”, de podețele din lemn ce duc spre interiorul Deltei Neajlovului și, desigur, de plimbările cu barca prin Deltă.

Ioana Crintea, corespondent RRA de Giurgiu
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro