Radio RomâniaRadio România Actualități
   

România pedalează

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Trasee de bicicletă în județul Arad

Sâmbătă, 6 Iunie 2015 , ora 9.04
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip
(Radio România Actualități, 6 iunie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA ne propun destinații inedite pentru a petrece vacanța în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. Sâmbăta, în emisiunea "CA PE ROATE", este rândul celor care nici în vacanță nu se despart de bicicletă.

Cel mai căutat traseu de biciclete din județul Arad este cel care străbate Pădurea Ceala. Traseul de biciclete Ceala are o lungime de 13,4 km și străbate Pădurea Ceala, având o formă relativ circulară și atinge principalele atracții turistice din această zonă. Este vorba despre arboretul de chiparos, Râul Mureș, Cetatea turcească și cel mai gros arbore din pădure.Pe traseu sunt amplasate panouri informative iar punctul de plecare este colțul pădurii de lângă Ocolul Silvic Iuliu Moldovan. Este marcat pe teren și pe hartă cu semnul convențional "C" albastru.

De asemenea, este și traseul cicloturistic Arad-Pecica. Acesta are o lungime de 25 km și urmărește cursul Râului Mureș. Punctul de plecare este același ca și la traseul cicloturistic precedent, respectiv colțul pădurii de lângă Ocolul Silvic Iuliu Moldovan. Pe teren și pe hartă este marcat cu semnul convențional "C" galben.

Principalele atracții turistice din Lunca Mureșului sunt : peisajul specific de lunca, având ca element principal Râul Mureș, cu cele 40 de insule din interiorul parcului, plaje de nisip și tunelurile formate de sălciile care se apleacă asupra apei; cele cca 200 de specii de păsări reprezentate de populații impresionante în zona ariei protejate și care pot fi urmărite din observatoare special construite; biodiversitatea remarcabilă, începând cu păsările și continuând cu mamifere, reptile, amfibieni, pești, insecte.

Cele două mănăstiri foarte vechi din interiorul parcului, respectiv Mănăstirea Hodoș-Bodrog, cea mai veche așezare monastică din Romania, cu viață monahală neîntreruptă, având ca primă atestare documentară o diplomă dată de Regele Bela al III-lea în anul 1177 și Mănăstirea Bezdin - una dintre puținele mănăstiri ortodoxe sârbe din România care se mai păstrează, datând din anul 1539 și Balta cu nuferi din Rezervația naturală Prundul Mare, singurul loc din județul Arad unde Nimphaea alba vegetează natural.

Parcul Natural Lunca Mureșului se întinde de la Arad pâna la granița maghiară, de-a lungul râului Mureș. Are o suprafață de 17.455 ha și include zona îndiguită a Mureșului.

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro