Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Invitație în Ținutul Lotrilor

Joi, 11 Iunie 2015 , ora 10.24
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 11 iunie 2015, ora 17:15) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Orașul Brezoi este punctul de “frontieră” al Ținutului Lotrilor (după cum este cunoscută Valea Lotrului conform legendelor locului) dinspre Valea Oltului, DN 7 Rm. Vâlcea- Sibiu. Una dintre povești spune că cele patru sate situate de-a lungul râului Lotru: Brezoi, Malaia, Voineasa, Ciunget ar fi fost întemeiate de către patru haiduci (lotri): Breazu, Malai, Voinea și Ciungu. 

Valea Lotrului se desfășoară pe o lungime de 14 km, iar datorită lățimii care în unele zone ajunge până la 1000 de metri, valea capătă aspect de culoar depresionar, ceea ce oferă privitorului peisaje cu totul aparte. 

Cei care ajung pe Valea Lotrului, au numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, zona fiind bogată în trasee turistice, Parcul Național Cozia ocupându-se de promovarea lor. Cele mai atractive sunt cele care duc către izvoarele Lotrului cu plecare din localitatea Voineasa. Șoseaua urcă de aici spre Lacul Vidra a cărei frumusețe și sălbăticie te face să revii în zonă. Mai apoi, drumul te conduce către pârtia de ski, care oferă posibilități de petrecere a timpului liber și în sezonul cald, dar și către Obârșia Lotrului de unde se poate începe parcurgerea altor trasee turistice.

Turiștii care vor să se bucure din plin de natură și vor să stea în aer liber, trebuie să știe că Valea Lotrului oferă numeroase spații de campare. Pe de altă parte, există și spații de cazare în pensiuni de până la patru margarete. 

Zona se pretează la practicarea de sporturi extreme, rafting-ul fiind cel mai solicitat pe Valea Lotrului îndeosebi de cei care aleg, pentru petrecerea unui sejur, în satul de vacanță din localitatea Păscoaia, situată pe Valea Lotrului. Tot aici, copii au parte de tot felul de activități menite a-i pregăti să se descurce în natură fără prea multe ajutoare din viața de zi cu zi.


Ana Maria Cârstea, corespondent RRA de Vâlcea
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro