Radio RomâniaRadio România Actualități
   

România pedalează

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Cicloturism în Ialomița

Sâmbătă, 4 Iulie 2015 , ora 10.06
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 4 iulie 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun destinații inedite pentru a petrece vacanța în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. Sâmbăta, în emisiunea "CA PE ROATE", este rândul celor care nici în vacanță nu se despart de bicicletă.

Orașul Amara și stațiunea cu același nume din județul Ialomița sunt situate la 8 km. de Slobozia.  Din municipiul reședință de județ se poate ajunge în parcurile și plajele de pe malul lacului cu microbuze de transport în comun, care circulă din oră în oră, până aproape de miezul nopții.

În stațiune există posibilități de cazare la hotel, în camping, la căsuțe sau la cort, dar și în mini pensiuni, la localnici.

Parcul dendrologic al stațiunii se întinde pe 60 de hectare, iar aleile acestuia sunt folosite de turiști și localnici pentru plimbări cu bicicleta. Zona neamenajată din jurul Lacului este perfectă pentru expediții și reprezintă tronsonul cel mai atractiv din cadrul circuitului ciclist de agrement Slobozia-Amara-Slobozia Nouă.

Traseul are 20 de km, cu o treime din parcurs pe drum național, o treime prin localități și o treime prin stațiunea Amara. Circuitul străbate și o zonă sălbatică, de la Plaja Mircești spre coada Lacului, trece pe lângă o pădurice de plopi și are câteva obstacole neprevăzute, care solicită atenția și îndemânarea bicicliștilor, spre încântarea participanților.


Clementina Tudor, corespondent RRA de Ialomița
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro