Radio România Actualități, prin campania națională “Mișcarea de Sănătate”, împreună cu Lupo și Radio Reșița, invită ascultătorii la un weekend muzical și sportiv în cadrul primului mare festival al Banatului, Semenic Fest 2011. Vara fierbinte bănățeană se prelungește, așadar, cu încă două zile în care iubitorii muntelui, ai muzicii și sportului sunt invitați la Gărâna.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 19:00, trupe din Olanda, Italia și Serbia vor aduce tribut unor nume de legendă ale scenei muzicale internaționale. Patru formații vor interpreta melodii din repertoriul tot atâtor nume grele: Dream Company – Bon Jovi, Jailbreak – Guns n’ Roses, The Best Beat – Beatles și Sneakers – Depeche Mode. Duminică, 4 septembrie, va avea loc CUPA SEMENIC la judo. Competiția va reuni la start peste 100 de sportivi de la cluburi din Baia Mare, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Deva, Lugoj, Caransebeș și Reșița. La eveniment și-a anunțat participarea și André Christiaan Van Zyl (Africa de Sud), consilierul președintelui Asociației Mondiale de Judo. El va fi însoțit la Gărâna de fiul fostului președinte sud-african, Pieter Willem Botha.

Prima ediție a festivalului s-a desfășurat în perioada 24-26 iunie cu un maraton muzical susținut de trupe noi rock (selectate la București în urma unui concurs organizat de Club A), un recital de excepție al trupei Timpuri Noi și un cross montan la poalele muntelui Semenic, la care au participat zeci de alergători amatori și profesioniști. SEMENIC FEST 2011 a avut o nouă etapă la începutul lunii august. Vineri, 5 august, și sâmbătă, 6 august, o ediție specială a campaniei RRA “Folk fără vârstă” a reunit pe scena din Poiana Lupului invitați de marcă: Pasărea Colibri – Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Pragu’ de Sus, Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Ducu Bertzi și Mihai Neniță. Duminică, 7 august, a VII-a ediție a maratonului ciclist Banat Mountainbike Maraton, organizat de Asociația Bike Attack din Reșița, s-a bucurat de prezența a 500 de participanți din toată țara și voluntari din Africa, Serbia, Olanda, Belgia, Ungaria.

Situată la aproape 30 de kilometri distanță de Reșița și la o altitudine de 1.000 de metri, localitatea Gărâna a fost înființată de coloniștii germani în 1828 cu numele de Wolfsberg, fiind în prezent una dintre cele mai atractive destinații turistice și culturale ale României. Acest sat de vacanță din județul Caraș-Severin, renumit în toată lumea, gazduiește în fiecare an tabere de sculptură și pictură, expoziții, lansări de carte, competiții de enduro și mountainbike.