Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Noutati

Arhiva : 2015 | 2014 |

Spune-ne ce te doare și-ți spunem ce sport să faci!

Marți, 6 Mai 2014 , ora 11.08
 

Specialiștii spun că anumite tipuri de exerciții fizice ne ajută să reducem simptomele afecțiunilor de care suferim, informează Daily Mail in ediția electronică.

Depresie - mersul pe jos, grădinăritul

Un studiu efectuat de cercetătorii americani sugerează că trei plimbări energice pe săptămână, de 30 minute fiecare, sunt mai eficiente în tratarea depresiei decât antidepresivele. Și grădinăritul și-a dovedit eficiența în diminuarea depresiei.

Diabet - exerciții cu greutăți, aerobic

De obicei,persoanele cu diabet tip 2 sunt sfătuite să efectueze exerciții de aerobic (înot,alergări sau ciclism), pentru a reduce cantitatea de grăsime și pentru a controla nivelul glucozei. Un studiu condus de profesorul Robin Marcus, de la American Physical Therapy Association, arată că exercițiile cu greutăți pot ajuta la scăderea indicelui de masă corporală.

Migrene – ciclism

Activitățile de anduranță, precum mersul cu bicicleta și canotajul cresc concentrația de endorfine, hormoni care acționează în calitate de "analgezice" naturale. Ciclismul, spun cercetătorii, reduce frecvența migrenelor cu până la 90%, atunci când este efectuat 30 de minute, de 3-4 ori pe săptămână.

Hipertensiune arterială – drumeții

Fiziologii de la Institutul de Cercetare Oregon au constatat că mersul pe pietre a condus la reduceri semnificative ale tensiunii arteriale. În medicina chineză, se consideră că suprafețele denivelate ar stimula anumite puncte de pe talpă,responsabile de reglarea tensiunii.

Osteoporoza – alergare

Pam Hinton, profesor de nutriție și psihologie la Universitatea din Missouri, a comparat efectele alergărilor, ciclismului și antrenamentelor cu greutăți asupra densității osoase și a descoperit că persoanele care aleargă în mod regulat au oase mai puternice. Medicii recomandă 30 de minute de alergări, de 3-5 ori pe săptămână. De asemenea, tenisul și baschetul fac parte din activitățile care ajută la prevenirea osteoporozei.

Sindromul de colon iritabil - inot

Un  studiu al medicilor de la Universitatea din Birmingham a arătat că 30 de minute de activitate fizică (înot sau exerciții acvatice), timp de cinci zile pe săptămână, reduc simptomele bolii.

Dureri de spate – tehnica Alexander

Inventată de Frederick Matthias Alexander, un actor australian cu probleme de respirație, această metodă ajută corpul să obțină o postură corectă. Tehnica ne învață cum să ne utilizăm corect propriul corp - cum să ne mișcăm, să stăm drepți, să respirăm, să învățăm, cum ne organizăm concentrarea și atenția. Pe lângă această tehnică, mai puteți încerca și pilates - metoda care întărește mușchii spatelui.

Afecțiuni gingivale – aerobic

Cercetătorii de la Western Reserve University Case din SUA au constatat că cinci sesiuni de activitate fizică moderată pe săptămână, combinate cu o alimentație sănătoasă și un regim de sănătate orală, reduc riscul bolilor gingivale.

Elena Marinescu

Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro