Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

Vacanță pe Clisura Dunării

Miercuri, 25 Iunie 2014 , ora 17.09
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

TURIȘTII DESPRE CLISURA DUNĂRII: NE SIMȚIM CA-N PARADIS AICI!

Apă, munte, păduri întinse de un verde crud, peisaje de vis, relief carstic și pensiuni primitoare. Într-o vacanță care promite să fie reușită, găsiți muntele, dar și marea în Clisura Dunării. Este locul care anual atrage tot mai mulți turiști, iar invitația o fac proprietarii pensiunilor. Care pregătiți cu tot felul de preparate pescărești garantat delicioase, vor încerca să vă spună de ce ar trebui să mergeți într-o vacanță în Clisura Dunării.

“Turiștii trebuie să vin în vacanță aici pentru că este cea mai spertaculoasă zonă de pe cursul Dunării și cred că și din România. Aici se îmbină muntele cu marea. Deci turiștii care vor să meargă mare pot să vină la noi. Cer care vor să meargă la munte pot să vină tot la noi. De aceea noi suntem avantajați, pentru că oferim atât marea, cât și muntele într-un singur lor” ne spune Doru Oniha, proprietarul uneia din primele pensiuni care au apărut în Clisura Dunării.

Astăzi, numărul pensiunilor depășește 60, în care condițiile de masă și cazare sunt tot mai modern. Au apărut chiar și hoteluri pe malul Dunării. Multe din locațiile de cauare sunt dotate cu piscină, șezlonguri, găsim saună în unele pesnsiuni, bărci de agrement pentru croaziere pe fluviu.

Considerat printre cele mai frumoase zone din Europa, Defileul Dunării are și puncte de atracție turistică de valoare istorică. Amintim aici Tabula Traiana, o inscripție a celeburului împărat roman Traian, aflată pe malul sârbesc, impunătoarea statuie a regelui dac Decebal sau ruinele unor cetăți vechi

Turiștiicare vin aici recunosc că zona este foarte frumoasă și o recomandă celor care ar dori să o viziteze. Este și cazul unui cuplu din București, care după ce a cunoscut Clisura din poze și au observant frumusețea locurilor au venit în vacanță întâmplător, iarna trecută și au ținut să facă o croazieră pe Dunăre. Rezultatul este că în aceste zile sunt déjà în vacanță într-o pensiune din zonă, renunțând astfel la un concediu pe Litoral. Oamenii spun că nu regretă nicio clipă alegear făcută.

Pe lângă condițiile de cazare excepționale, există pensiuni care oferă o bucătărie diversificată. Preparatele de bază sunt însă din pește. Saramura de somn sau crap sunt delicatesele zonei, dar există o mulțime de alte preparate culinare.

Tarife sunt în acestă perioadă mai mici în cursul săptămânii și pornesc de la 120 de lei camera dublă cu mic dejun inclus, cu aer condiionat și internet. În week-end, când solicitările sunt mult mai mari, tarifele cresc până la 180 de lei camera cu pat matrimonial. De la 1 iulie, tariful de 180 de lei va fi aplicat pe tot parcursul săptămânii, pentru că lunile iulie și august sunt de vârf, iar solicitările sunt foarte mari, spun proprietarii de pensiuni din zonă. Fără mic dejun inclus sau în pensiuni fără bucătrie proprie, dar în care vă puteți preapara singuri mâncarea, puteți găsi și tarife mai mic de 1200 de lei.

Și dacă am reușit să vă convingem și veți allege Clisura ca destinațe de vacanță, trebuie să știți că dacă acum mai găsiți locuri în iulie și august pensiunile sunt cam pline, iar pentru rezervări e bine să sunați din timp.

Mihai Bădescu, corespondent RRA de Mehedinți
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro