Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Peșteri și grote în Valea Jiului.

Luni, 11 Mai 2015 , ora 12.15
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 11 mai 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România" destinații inedite de a petrece vacanța în țară, locuri cu povești interesante și mai puțin știute.

Când vorbim, de exemplu, despre subteranul Văii Jiului, ne gândim imediat la minerit. Există, însă, aici și locuri destinate temerarilor, amatori de necunoscut, cum sunt cele peste 700 de peșteri și grote pe care salvamontiștii din Lupeni vor să le pună în valoare, mai ales că vorbim despre o zonă cu un potențial turistic extraordinar, aflată la poalele Retezatului. 

Locul este unul plin de legende, pe urmele cărora turiștii pot trăi aventuri palpitante: peștera haiducului Neag, care a întemeiat așezarea Câmpu lui Neag, poate fi vizitată fără dificultate, la fel și "Grota balaurului", ce vă poartă în lumea poveștii lui Iorgovan, cel care a dat numele masivului Retezat.

În zonă sunt mai multe pensiuni, așa că aveți unde să vă cazați, precum și un parc de aventură spectaculos, peste Pârâul Negru, într-un defileu desprins parcă din filmele de aventuri.

Drumul Național 66 A nu este unul prea ușor până la Uricani, dar de aici încolo mergeți pe un asfalt fără gropi, până în zona Câmpușelu. Din păcate, dacă veniți de la București e mai bine să căutați o rută alternativă, pentru că în Defileul Jiului se circulă cu restricții – dar n-o să lăsați amănuntul ăsta să vă strice plăcerea de a vizita Valea Jiului, nu?

Ilie Pintea, corespondent RRA de Hunedoara
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro