Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# La Jurilovca, în Delta Dunării

Vineri, 15 Mai 2015 , ora 10.14
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 13 mai 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța în țară, locuri cu povești interesante și mai puțin știute.

Jurilovca, Satul cultural al României în 2015, este un loc binecuvântat între deltă și mare, situat în mijlocul regiunii istorice Dobrogea și care și-a făcut un renume prin borșul pescăresc, apreciat drept cel mai bun din Delta Dunării de cunoscători.

Dacă plănuiți o vacanță la Jurilovca, în lunile de vară nu vă uitați crema pentru protecție solară și spray-ul împotriva țânțarilor, deși într-o seară târzie petrecută cu prietenii în aer liber sunt suficente și spiralele anti-țânțari care se găsesc la toate magazinele din localitate.

Ca opțiune de cazare, Satul de vacanță Gura Portiței este recomandat pentru că se află pe o limbă de pământ între Marea Neagră și Lacul Razim și oferă atât plaja cea mai fină de pe litoral, cât și sălbăticia deltei la pachet.

Transferul turiștilor de la Jurilovca până la Gura Portiței, pe lacul Razim, timp de aproape o oră, este gratuit pentru turiștii care se cazează mai mult de trei zile, plecările din Jurilovca fiind la 9.00, 14.00 și 18.00, iar de la Gura Portiței de la 12.00, 16.00 și 20.00.

Borșul pescăresc se servește alături de o saramură de crap sau un grătar de chefal, însă bucătăria complexului oferă un meniu diversificat, inclusiv pizza.

E bine de știut însă că în satul de vacanță nu sunt magazine pentru a vă cumpăra obiecte de strictă necesitate așa că e mai bine să vă faceți aprovizionarea cu cele necesare de la Jurilovca, din magazinele din localitate.

Irinel Călin, corespondent RRA de Tulcea
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro