Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# La pas prin Sibiu

Miercuri, 20 Mai 2015 , ora 13.56
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 20 mai 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România" destinații inedite pentru a petrece vacanța în țară, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. Și cum miercurea este ziua city-break-urilor, a escapadelor urbane de week-end, astăzi vă invităm la Sibiu.

Tot mai mulți turiști străini dar și români aleg acest burg medieval ca destinație de city-break. De altfel pentru a descoperi Sibiul este nevoie de cel puțin două zile.

Un tur al orașului începe obligatoriu în centrul istoric al Sibiului care trebuie parcurs la pas, deoarece o mare suprafață este zonă pietonală,  iar centrul vechi cuprinde multe pasaje și scări care fac legătura între Orașul de Sus și Orașul de Jos.

Inima centrului istoric sunt cele trei piețe medievale, legate între ele: Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet. În fiecare dintre ele turistul descoperă monumente emblematice pentru Sibiu, cum ar fi Biserica Evanghelică,  Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal sau celebrul Pod al Minciunilor, primul pod de fontă din România, construit în anul 1859.

Turiștii care ajung în Sibiu au nenumărate posibilități de cazare, pentru toate buzunarele, de la hosteluri până la hoteluri de cinci stele.

Cei care preferă un turism activ pot închiria biciclete pentru a descoperi  orașul și împrejurimile. Din acest punct de vedere,  Sibiul se poate mândri cu cele mai multe piste sau trasee marcate pentru biciclete. Cel mai căutat este cel străbate Parcul Subarini și duce în Dumbrava Sibiului, la Grădina Zoologică și Muzeul în aer liber, cel mai mare astfel de muzeu din Europa. 

Primăria Sibiului are două centre de informare pentru turiști , unul în Piața Mare a orașului iar celălalt la Aeroprtul Internațional Sibiu, de unde turiștii pot obține informații dar și hărți și pliante gratuite.

Carmen Vulcan, corespondent RRA de Sibiu
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro