Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Vacanță în sudul litoralului românesc.

Marți, 26 Mai 2015 , ora 10.05
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 26 mai 2015, ora 17:08) - Reporterii RRA ne propun destinații inedite pentru a petrece vacanța aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Despre litoralul românesc știm că a fost și probabil va rămâne destinația preferarta a românilor pentru petrecerea vacanței de vară. Până în urmă cu aproximativ 15 ani, salba de stațiuni din sudul litoralului era cea mai cautată de turiști, insă, ușor, ușor, Mamaia i-a luat locul, iar astăzi, este stațiunea cu cel mai ridicat grad de vânzări.

Totusi, stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Saturn sau Mangalia ramân preferate de cei care iubesc liniștea, de familiile cu copii. Stațiunile din sud sunt pline de verdeață iar plaja este generoasă.

Și dacă până acum ne plângeam că unitățile de cazare nu mai corespund cerințelor clienților, astăzi, sudul litoralului românesc renaște.

Hotelierii au investit și multe hoteluri de 2 stele au fost clasificate acum la 3 stele. De asemenea, un număr semnificativ de hoteluri care au fost închise se deschid anul acestea la 4 stele, ca urmare a investițiilor în dotări și modernizări.

Pentru cei care nu au fost in ultimii ani in zona, trebuie sa stie ca imaginea statiunilor s-a schimbat mult in sens pozitiv. Incepând de la Mangalia, până la Olimp, toată zona este o atractiva destinație de vacanta pentru turisti. Statiuni curate, cu  preturi rezonabile la serviciile turistice, posibilitati de cazare la tarife scăzute, o plajă generoasă si multe posibilitati de distracție.

Așa că turiștii care aleg să-și petreacă vacanța în sudul litoralului se întorc și în următorii ani. În comparație cu Mamaia, unde românii se înghesuie vară de vară, sudul litoralului oferă de trei ori mai multe locuri de cazare și prețuri simțitor mai mici.Mona Constantinescu, corespondent RRA de Constanța
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro