Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Stațiunea Băile Felix

Luni, 1 Iunie 2015 , ora 12.16
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 1 iunie 2015, ora 17:15) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța aici în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Povestea mai puțin știută despre Băile Felix este că izvoarele termale au fost puse în valoare de către un călugăr, Felix Helcher, în secolul al 18-lea, iar primele așezăminte pentru tratament au purtat numele de „Baia lui Felix”.

Situat la 10 km de municipiul–reședință a județului Bihor, Oradea, stațiunea balneoclimaterică Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din țară. Totodată, cu cele peste 7.000 de locuri de cazare, Felixul se situează pe locul al doilea, după litoralul Mării Negre.

Băile Felix oferă atât condiții pentru petrecerea unui concediu relaxant, cât și pentru tratarea unor afecțiuni, precum reumatismul, afecțiunile neurologice sau ginecologice. Temperatura apelor termale este situată între 20 și 50 de grade Celsius. Conținutul ridicat al sărurilor minerale le recomandă pentru tratament sau cure.

Printre obiectivele turistice din zonă se numără lacurile cu nuferi și lotuși, populate cu broaște țestoase și pești exotici, aqua-park-ul din Felix și ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai, stațiune aflată în imediata vecinătate a Felixului. De vizitat este și un fenomen carstic în apropiere, avenul de la Betfia, cu o adâncime de 85 de metri, puțul având o cădere verticală de 55 de metri. 

Stelian Radu-Cacuci, corespondent RRA de Bihor
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro