Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# La pas prin Brașov

Miercuri, 3 Iunie 2015 , ora 9.12
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 2 iunie 2015, ora 17:15) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța aici în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Și cum miercurea este ziua city-break-urilor, astăzi vă invităm la Brașov, considerat de mulți români ca fiind unul din cele mai frumoase orașe din țară. Și într-adevăr sunt puține locurile care reușesc să își păstreze un aer de vacanță în orice parte a anului. 

Atât iarna, cât și vara, Brașovul este căutat pentru atmosfera reconfortantă și pentru aerul curat. Așezat chiar sub muntele Tâmpa și îmbrățișat din două părți de masivul Postăvarul, Brașovul este unul din puținele orașe în care drumeția și plimbarea în aer liber este la îndemâna oricărui fel de turist, indiferent de vârstă sau condiție fizică.

Poiana Brașov, care administrativ face parte din oraș, rămâne una din zonele cele mai căutate de petrecere a timpului liber în natură.

Centrul vechi este locul teraselor și al diverselor evenimente urbane. Oferta este extrem de diversă, atât în restaurante, pub-uri sau cafenele, cât și în obiective turistice sau evenimente culturale. Biserica Neagră rămâne punctul central de atracție pentru turiști, însă cei doritori să descopere lucruri mai puțin știute, pot alege și Șcheiul Brașovului.

Dacă actualul centru vechi făcea partea din cetatea Brașovului locuită de sași, Scheiul era zona în care românii trăiesc de cel puțin 800 de ani. Cel puțin acest lucru ni-l spune povestea troițelor din Șchei. Tot Șcheiul, atât zona de case, cât și dealurile din jur, este plin de troițe, 64 la număr, cea mai veche fiind din prima jumătate a secolului al XIII-lea.

Nici cetatea sașilor nu este lipsită de farmec medieval mai puțin cunoscut. De exemplu, chiar dacă de Biserica Neagră a auzit toată lumea, puțini știu că aici muzica secolului XVI-XVII poate fi reprodusă identic. Această pentru că în Biserica Neagră se află una din cele mai vechi orgi din Europa, orga din Rupea fiind terminată în anul 1699. Instrumentul este diferit de o orgă clasică, astfel încât datorită lui putem auzi exact cum sunau compozițiile din urmă cu 300- 400 de ani. 

Brașovul încearcă și astăzi să ofere turiștilor și diverse evenimente culturale în lunile de vacanță. Luna aceasta, iunie, la Biserica Neagră, în fiecare marți are loc un concert de orgă, între 4 -7 iunie va avea loc la teatrul Arlechino, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii, între 7 -14 iunie, în centrul vechi va avea loc un alt festival, și anume Festivalul Internațional  de Muzică de Cameră și Arte ”Vibrate!festival”, iar spre sfârșitul lunii, între 26 - 28 iunie, Animest - festivalul internațional de scurt metraj.
Mădălin Iacob, corespondent RRA de Brașov
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro