Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# Insula Păcuiul lui Soare

Luni, 8 Iunie 2015 , ora 11.44
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 8 iunie 2015, ora 17:15) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța aici în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute.

Riveranitatea județului Călărași la Dunăre creează o atractivitate turistică deosebită, dar insuficient exploatată. Numărul mare de ostroave cu un pitoresc nemaiîntâlnit, ramificarea Dunării  prin brațe unice, creează  atât un cadru natural ce predispune la relaxare, cât și condiții  propice pentru practicarea vânătorii și a pescuitului sportiv.

O adevărată comoară în adâncurile Dunării este cetatea Vicina, construită pe Insula Păcuiul lui Soare, între anii 971 – 972 de către împărații Bizanțului. De anul trecut, Consiliul județean Călărași, printr-un proiect european, a inclus Insula Păcuiul lui Soare în circuitul turistic românesc.

O găsim la o distanta de aproximativ 20 km de la portul Călărași, navigând pe Brațul Borcea și pe Dunăre, pe malul drept al Dunării. Insula are un farmec aparte si o frumusețe de vis.  Este unul dintre cele mai căutate locuri de pescuit din zonă. Aici, între pietre și arbori întregi scufundați și-au găsit adăpostul pești de toate speciile și de toate mărimile posibile existente în Dunăre.

Consiliul județean Călărași a propus 3 posturi de pescuit de pe mal marcate corespunzător, cât și trei posturi pe care pescarii posesori de ambarcațiuni le pot folosi legând barca în imediata apropiere a marcajelor. Insula Păcuiul lui Soare are și o superbă plajă cu nisip deosebit de fin, unde se poate face picnic sau tabără de corturi . “Avem convingerea că veți petrece aici clipe de neuitat și, în mod sigur, veti dori sa va intoarceti.” spun reprezentanții Consiliului Județen Călărași.

FOTO: Consiliul Județean Călărași


Aura Rădoi, corespondent RRA de Călărași
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro