Radio RomâniaRadio România Actualități
   

Arhiva Drumetii

Arhiva : 2015 | 2014 |

# La pas prin București

Miercuri, 10 Iunie 2015 , ora 10.50
 
Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip

(Radio România Actualități, 10 iunie 2015, ora 17:15) - Reporterii RRA vă propun, în emisiunea "Obiectiv România", destinații inedite pentru a petrece vacanța, aici, în România, locuri cu povești interesante și mai puțin știute. 

Și cum miercurea este ziua city-break-urilor, astăzi vă propunem o escapadă urbană într-un altfel de București.

Pe una dintre străzi locuiți și dumnevoastră… sau rudele și prietenii… sau o persoană care v-a dat bătăi de cap sau de inimă. Dar străzile durează mai mult decât oamenii care le străbat. Mai mult, străzile au o memorie mai bună ca noi. Sunt depozite de amintiri. Se schimbă, dar, mai norocoase ca oamenii, pot să întinerească. Iar numele lor spun povești.

Acesta este Bucurestiul poveștilor noastre.

Astăzi, ghidul nostru în București este Ela Crețu de la Centrul Cultural al municipiului București (ARCUB), care împreună cu reporterul RRA, Alex Buzică, ne invită într-o incursiune în inima capitalei, în locuri bogate cultural și istoric, cu povești care așteaptă să fie descoperite.

Călăuzele ne conduc la pas în grădini pierdute sau bine păstrate, cum este Parcul Cișmigiu. Zăbovim la Hanul și pe strada Gabroveni, puncte turistice importante în identitatea capitalei. Și pentru că Bucureștiul dorește să fie Capitala Europeană Culturală pentru anul 2021, echipa ARCUB lucrează chiar la proiect chiar în Hanul Gabroveni.

Poveștile ne duc apoi spre străzile Hanul cu Tei și Sevastopol, unele dintre cele mai cunoscute din Micul Paris. O scurtă oprire facem la Muzeul Foișorul de Foc, despre care puțini bucureșteni știu că poate fi vizitat.

Plimbare plăcută!

Foto: Arhiva ARCUB


Alex Buzică, reporter Radio România Actualități
Copyright © 2000 - 2011 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro